Förlåt

The rhythm of my footsteps crossing flood lands to your door have been silenced forever more.
The distance is quite simply much too far for me to row
It seems farther than ever before
Oh no.

Jag vet inte vad jag gjort, men snälla ge mig en chans att förstå och förklara. Du var en av de viktigaste i mitt liv, vad har hänt?

Min älskling är tillbaka! :D

Min medryttare ringde idag till min pappa och klagade. De sa att det var dåligt mockat och att det låg en massa skit i boxen som inte hörde hemma där. Och gissa vad som låg där? Min mobil! Ingen aning om vilket skick den är i just nu, man vet aldrig efter att den har legat där i ett dygn. Men jag är bara glad att den är tillbaka. Antagligen ramlade den ur Ronjas ficka när vi mockade, och sen drog väl jag torv över den. Nåja. Den är iaf tillbaka, och jag behöver inte gå tillbaka till min gamla. Även om jag tycker om den också, så skulle jag vilja återse den under trevligare omständigheter.

Nu ska jag sova, vi hörs :)


Min älskling är borta

Min älskling är borta :( Ronja hade hand om den när vi var i stallet, sen måste den ha ramlat ur hennes ficka på något sätt, för den var inte där sen :( image10Och nu har jag ingen aning om var den är, den kan vara i skogen, i ridhuset etc. Men antagligen har någon tagit den, eftersom vi gick en runda till överallt där vi hade gått. Suck. Jag saknar min älskling.

Och det som känns jävligast är alla om. Om inte jag gjort det, om inte han sagt det, om inte jag kommit på den idén, om inte hon gjort det, om jag frågat tidigare efter den etc etc. Det där är förvirrande, men jag har ingen lust att utveckla eftersom jag kan peka ut folk som faktiskt inte har min mobils försvinnande.

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska klara mig. Får väl ta fram min gamla mobil igen. Suck. Jag vill ha min mobil tillbaka.


</3


Dumma program

Här sitter jag och försöker vara en duktig elev och göra klart min flashuppgift redan på fredagen. Men fungerar det? Nej, skulle inte tro det. Den vill bara bråka med mig, och inte göra som jag vill. Och om den ska bråka med mig, hur ska jag då lyckas med den här uppgiften? Jag som tänkte vara duktig och lite flashig. Men får jag det? Nej. Dumma program. Det är ju inte som om jag drabbats av hybris eller något. Nu går jag och lägger mig i protest.

Godnatt.

Konsten att jonglera

Efter ridningen idag blev jag helt plötsligt apatisk. Eller, inte apatisk. Känslodöd på gränsen till gnällig. När jag sen pratade med pappa på vägen hem, så blev jag jättenedstämd och sa att det känns så segt allting just nu. Som om jag inte kan lyckas med något. Men pappa gjorde mig lite gladare. Han sa att han var imponerad av mig, att jag lyckades hålla så många bollar i luften. Jag sköter skolan, tränar med Sonja, tar mer och mer tid till stallet ju mer mina medryttare backar, jag extrajobbar. Att jag lyckas hålla igång allt det där.

Men jag tycker ändå att det känns som om jag försöker hålla alla dessa bollar i luften, men det går inte. Som om så fort man försöker igen och kastar upp dem, så ramlar alla ner igen. Och jag kände att jag var tvungen att träffa någon och prata av mig, för så här deppig brukar inte jag bli. Jag behövde prata av mig med någon. Men jag kunde inte komma på vem, för det känns inte som om jag förtjänat det. Jag har inte funnits där för mina vänner när de behövt mig, då kan jag ju inte begära att de ska finnas där för mig.


Och bland det som känns jävligast, är att oavsett hur mycket jag behöver träffa någon och prata och gråta ut eller något, så kan jag inte. För jag har ekonomiprov imorgon som jag måste plugga till. Fan också.


Konsten att jonglera är få förunnat.


Google

Nu går jag för ofta in på den sidan, om jag skriver in addressen utan att tänka...

Jag hatar USA och deras storlekar

Nu blev jag arg på USA. Som jag sa för några dagar sedan hade jag hittat en klänning som jag blev fullständigt förälskad i. Och nu hittade jag en storleksguide på sidan så man kan själv mäta och se vilken storlek man ska ha. OCH DERAS MIDJEMÅTT VAR HELT ÅT SKOGEN!

Jag är helt säker på att en S eller M midja i Sverige var en L där. Om man skulle ha en klänning i storlek L så skulle man ha midjemått 29-30 tum, vilket är ungefär 74-77 cm. Det är ju helt cp. Dessutom så ska man inte ha några bröst. Gah. Jag hatar USA. Nu måste jag sy den klänningen själv, om jag ska kunna ha den. Suck. Och jag som är BÄST på att sy. Inte.


God morgon

Eller ja, det är ju inte direkt morgon längre, haha. Men jag har bara varit vaken i ca två timmar, så det är morgon för mig fortfarande.

Inatt ringde Anna mig. Anna och Frida var på fest, och vi hade bestämt att de skulle ringa mig när de var packade, jag minns inte varför däremot. Något om att jag skulle höra hur flum Frida var när hon var full, haha. Jag minns inte speciellt mycket av telefonsamtalet, bara att jag vaknar av att jag svarar, inte att telefonen ringer. Det var Anna som ringde, och jag minns inte speciellt mycket av samtalet tyvärr, bara att jag hörde Frida i bakgrunden. De var på fest i Bandhagen. Anna var ganska flum, synd bara att jag inte minns något. Jag var ju nyvaken när de ringde. Vi pratade ungefär i tre minuter, sen så sa Anna att jag kunde få sova igen. Haha. Jag somnade nog ganska omedelbart. Det roliga var att det var Anna som la på, jag väntade på att hon skulle göra dte för jag var för osäker på om hon sagt att hon skulle lägga på eller inte.

Idag är det inte så mycket planerat för min del. Jag ska till stallet, sen så ska jag... Jag vet inte. Mamma och pappa ska äta middag med Lasse och Carina på restaurang, tror inte att barnen ska med. Så jag får se vad jag hittar på. Någon som vill leka med mig? :)

Nu ska jag plugga körkortsteori. JAG HAR BOKAT TEORIPROV TILL MOTORCYKELN NU!!!! Om TRE veckor ska jag till Västerås och skriva teoriprov. Det är jätteläskigt. Håll tummarna för mig!

Mitt intressanta liv

Vi hade en diskussion om bloggar i skolan idag. Tobbe sa att han inte läste bloggar, och Ludmila och jag tyckte att han var konstig. Han förklarade ungefär såhär:

"Men jag är ju med Matilda hela tiden, eller iaf i skolan, så då vet ju jag vad hon gör."

Sen minns jag inte allt som vi sa, men det blev något sagt om att jag inte har något intressant liv. Om Tobbe höll med det eller inte hörde jag inte riktigt, och jag tror inte heller att jag vill veta om han gör det. Visst, jag vet att jag inte direkt har något intressant liv, att mina helger består av att vara hemma och hjälpa till eller vara i stallet istället för att vara ute och festa. Men det gjorde lite ont att höra att han, kanske, tycker att jag har ett ointressant liv. Nu är inte min mening att folk ska börja hata Tobbe, inte alls. Det är mycket möjligt att jag gör en höna av en fjäder.

I alla fall, det fick mig att börja fundera lite på mitt liv. Kanske borde jag se till att det händer lite mer. Eller byta ämnen på min blogg. Men samtidigt, det är min blogg. Ordet är mitt. Om du läser eller inte är ditt val, och vad som står här är mitt val. Men jag kan ju börja variera mig lite, och skriva om enstaka händelser istället för långa redovisningar om vad jag har gjort på dagarna.

Men jag tycker om att skriva om vad jag har gjort på dagarna också. Det är ju det min blogg består av. Ah, kval. Det blir nog bra tillslut iaf.

Dagens skratt: Hannes hade försovit sig imorse, och när han kom frågade Tobbe "Vad har du varit på för en odyssé?" (Förklaring: Odyssé betyder irrfärd, och vi hade ordkunskap på svenskan. Vi skulle kolla upp olika grekiska ord som blivit lånade till svenskan. Och för övrigt, det var min idé att vi skulle säga det, men det förstod tyvärr inte svenskaläraren, som trodde det var Tobbes =/ ).

Dagens ledsamma min: Inget som jag kan komma på på rak arm. Matteprovet i sådana fall, det kändes sådär. Men det är nog iaf ett VG. Andragradsekvationer är svårt, och jag måste komma ihåg att plugga mer inför nästa prov.

Nationella och gårdagen

Idag hade vi nationella i engelska, uppsatskrivning. Det gick väl ganska hyfsat ändå. Det enda som var jobbigt var att jag inte hann renskriva allting, bara hälften ungefär. Som tur är har jag världens bästa engelskalärare, som sa att det inte gjorde något. Eftersom jag i princip hade skrivit det så som jag ville ha det så är jag inte så orolig över att jag kommer att få avdrag på grund av något grammatikfel eller så. Nåja, vi får se hur det går.
Efter det skule vi ha matte, men vår lärare var sjuk. Vi hade en vikarie iaf, och jag hjälpte Bea med hennes matte eftersom jag glömt mina böcker hemma och vi ligger på olika kurser. Efter matten skulle vi i vanliga fall ha engelska, men eftersom vi haft nationella tyckte inte vår lärare att vi behövde ha det en gång till. Så vi hade håltimme i två timmar, till klockan tjugo i ett. På svenskan sen hade halva klassen skolkat iaf, men det är inte så förvånande. Förstår inte riktigt varför vi hade den lektionen, vi hade kunnat läsa in det hemma. Så för att sammanfatta, jag hade kunnat sluta halv tio idag, men slutade tjugo över ett istället.

Igår så jobbade jag som sagt. Det var första gången som jag skulle gå helt själv. Och jag tycker nog att det gick rätt bra ändå, trots att allt som kunde hända hände. Folk pratade på hur mycket som helst, deras grannar hade en massa frågor, gamla tanter tyckte att jag var deras passupp etc etc. Men jag hyrde ut två extra tvapparater iaf, så lite duktig var jag :) Och jag jobbade i ungefär 3 timmar, så det gör mig 240 kr rikare. Sen så får vi se hur mycket lön jag får ihop till slutet av månaden. Ah, det är så skönt att tjäna egna pengar. Det enda som är jobbigt är att det mesta av det kommer att gå till att betala av skulder som jag har till mina föräldrar.

Efter jobbet var det bara att skynda sig hem, hämta en kassa med stallkläder som pappa packat åt mig och åka med Cissi till stallet för att vara med på grönt kort kursen. Om man vill börja tävla måste man ha grönt kort, och det får man bara genom att gå den här kursen. Iaf, den skulle hålla på i två timmar, men vi var klara efter 1 timme och 10 minuter. Och eftersom mamma inte skulle komma förän klockan nio tyckte jag att vi kunde rida lite innan eftersom vi skulle hinna det nu. Så jag och Cissi skrittade dubbelt i ungefär 20 minuter, det var mys :)

Nej, nu ska jag gå och plugga lite matte. Morfar kommer över snart, han ska hjälpa mig. Vi har matteprov imorgon och typ ingen kan något. Men eftersom jag har morfar så kommer jag utklassa killarna imorgon :D


Adíos!


Toktrött

Jag är ledsen, men jag är alldeles på tok för trött för att orka blogga ett jätteinlägg som jag brukar göra. Jobbade idag, och spenderade tre timmar ståendes/gåendes, och tydligen var jag inte van vid det för jag är jättetrött i benen nu.
Hanna raringen kom förbi skolan idag, och jag tvingade henne att hålla mig sällskap på vägen till jobbet. Och vi kom fram till att om man är student, inte bor hemma och inte tar studielån, så är pengarna slut runt den tolfte. Vad gör man då? Jo, smarta som vi är så kom vi fram till att man bosätter sig hos hem för hemlösa resten av månaden, äter gratisbufféer och bjuder hem sig till folk. Smart va? :)

Imorgon är det nationella i engelska. Woho. Inte. Men det ska nog gå bra, jag har ganska lätt för engelska. Ni hör mer av mig imorgon, jag lovar :) Nu ska jag sova, jag är skyldig min kropp en lite mer ordentlig sömn.

Puss och kram

Jag vill inte göra historian

Så jag skjuter på det så länge som möjligt. När jag sitter och tråkar, så undrar jag över vilka bloggar dt finns man skulle kunna läsa. Som det ser ut nu så kollar jag dagligen in två stycken, vilket är ganska dåligt jämfört med att jag brukade kolla in ca 8-10 stycken för ett halvår sen. Men sen så finns det ju lite andra bloggar som jag läser också.

Iaf, de jag läser dagligen är:

Sonja,
http://lifethroughmyey3s.blogg.se (Stor överaskning där ;P)
Denise: http://ribqa.blogg.se

Enda anledning är att de uppdaterar i princip varje dag, speciellt Denise :)

Sen brukar jag kolla in:

Hanna: http://vimsministeriet.blogg.se
Linnéa: http://sympatiskt.blogg.se

Sen så finns det ju såklart en del till bloggar som jag läser, men som jag inte är säker på om folk vill att jag ska skriva upp. Men om ni vill det, så säg till! :)

Det regnar

Bara ljudet gör att jag fryser, och jag får en nostalgikänsla av det. Framförallt kommer jag att tänka på stallet, och de gånger jag var där och det spöregnade. Som när jag satt inne på kontoret och läste Harry Potter 7 och väntade på att det skulle avta, när jag gick i hagen och det började spöregna och jag skulle hämta häst som var längst bort, som när jag red i ridhuset med Moa och det började regna och åska.

Ah, minnen.


Skola, suck

Jag ser verkligen inte fram emot den här skolveckan, och allt som ska göras till imorgon.

Spanska till imorgon
Kommunikationsuppsats till imorgon
Historia till imorgon
Kommunikationsredovisning imorgon

Nationella på torsdag

Matteprov till på fredag

Och det är den här veckan. Suck. Idag är värst. Snälla, ni kan väl ha jättekul idag så att dagen går fort så jag blir av med det, för idag är värsta dagen.

Vad har hänt med mig?

Jag som brukar avsky att titta på kläder. Men jag har förälskat mig i den här klänningen. Den är ju typ underbar! Ytterligare en bra sak är att dollarn är så billig just nu, så den kostar inte så mycket. Frakten däremot är ganska dyr. Någon som känner för att gå ihop och köpa lite kläder från USA? :)
image9

Woho!

Och jag har lärt mig att införa html länkar i ett blogginlägg. Gud vad jag är tuff, haha ;)

Bloggandet går för långt

Haha, känns som om det här med att blogga börjar gå för långt. Har inte skrivit ett inlägg på två dagar, och redan saknar man det. Även om det är en lång tid kvar till hjärtattacker eller det här. Men det är lite kul också att ha en blogg som folk läser, det blir ju som en dagbok fast på internet, jag kan hålla bättre koll på vad jag gör med mina dagar och att få kommentarer gör min dag. Nåja.

Helgen var kanonmys. Angelica, Katta & Sandra var här på tjejkväll på lördagen, och Katta och Angelica sov över sen. Vi bakade pizza, såg på Ella Enchanted (som är en jättesöt film btw, se om ni har möjlighet), pratade och hade lite allmänt mys. Bettan skulle så klart också vara med och äta grönsaker med dipp, men hon spottade ut alla paprikabitar hon fick. Sen ville hon ha en ny. Sötnos :)

På söndagen vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Jag slappade runt mest, chattade med folk som jag inte pratat med på jättelänge (Daniel och Raph) och så var släkten över. Eller ja, Lasse och Carina med barn snarare. Sen ringde Sonja och vi pratade en stund, :D Det var jättelängesen vi sågs kom vi fram till, säkert en fyra-fem dagar ;) Efter det skulle jag och mamma på bio, men vi kom inte på det förän klockan åtta och Denise ville gå en sväng, så vi bestämde att ta det nästa helg. Sen så svarade Denise aldrig, så det blev ingen promenad.

Idag har jag inte inte gjort så mycket. Körde motorcykel (<3) till morfar för att plugga matte, han var lika söt som alltid. Sen så åt vi lunch där, äggmacka med svamp, mums. Sen åkte vi hem, och nu ska jag försöka ta mig an lite skolarbete innan jag ska till stallet. Så jag låtsas sluta blogga nu för en stund så får vi se vad som händer, haha.

Adjö.

HGY dag, vilken knasig skola jag går i

Igår var en något sjuk dag. Tvåorna och treorna hade hgy dag på eftermiddagen, de skulle samla poäng till utspringet (ettorna måste växa till sig lite sa dem =/ ). Och hela skolan var knas. Under samhällslektionen knackade det på dörren hela tiden. Till slut går min mentor för att öppna och säga att lektionen har börjat och att de inte får komma in (vi antog att det var någon från klassen som kom sent, det vore inte första gången). Men utanför står en tjej som ingen av oss har sett förrut.

Tjejen: Hur många är ni i klassen?
Stefan (min mentor): Va?
Tjejen: Hur många är ni i klassen?
Någon svarar: Eh... Tio kanske.
Stefan: Vi har lektion nu.
Tjejen: Kan jag bara få säga en sak till klassen? Till oss: Kan jag få låna er en stund sen?
Vi: Va?
Tjejen: Ja, vi har ju en tävling och jag ska kidnappa tio stycken ettor.
vi mumlar något ohörbart, men är uppenbarligen inte intresserade. Stefan stänger dörren.

Efter det slutade det att knacka på dörren, men vi ser genom glasrutorna att det samlats en folksamling där utanför. Vi försöker smita ut genom grannklassrummets dörr, men det går inte bra eftersom det är en annan klass där. Så vi gör oss beredda att springa ut genom klassrumsdörren sen när vi kan. Men när vi öppnar dörren kommer tre pers in, två treor och en elevrådare som var domare och sa att vi var tvungna att stanna, för vi skulle få en sex och samlevnadslektion. Så treorna, en kille och en tjej, börjar beskriva förspelet, demonstrerar olika ställningar (och jag kommer ha svårt att se på katedern på samma sätt igen) och berättar om analsex och oralsex. Joar filmade och skickade till mig sen, så om någon vill se så hojta till. Det var iaf helt sjukt. När de var klara och vi skulle försöka gå ut, kommer en ny grupp människor in, med röda papper formade som strutar på huvudet sjungandes tipp tapp. Vi flyr ut, bara för att mötas av en ny syn. En ny grupp människor står vid bänkarna i d korridoren och klär av sig, tröja och byxor, och byter med varandra. Eh, va? Vi går förbi och går till skåpen för att hämta våra böcker. Senare går Ludmila och jag till mitt skåp för att hämta tuggummi, och när vi står där hör vi plötsligt några skrika (inte på hjälp-vad-rädd-jag-blir sättet utan snarare woho sättet). När vi vänder oss om får vi se tre killar, enbart iförda ett par kalsonger, springa genom hela övervåningen, springa nerför trappan och springa rakt över skolan därnere också för att sen komma upp igen på andra trappan (det är svårt att förklara om man inte varit i vår skola). Iaf, det var knas. Sen när vi plockat fram tuggummit och ska gå tillbaka till killarna (som spelar pingis, surprise) så hör vi några sjunga "små grodorna". Då är det SPIT3an som sjunger det, samt dansar dansen som tillhör och hoppar runt en av pelarna där uppe.

Som sagt, det var en hel del knas i skolan den eftermiddagen. Jag tyckte det påminde en del om nollning, men skillnaden här är att folk gjorde detta nyktra. Jag tyckte iaf att det var ganska kul att se hur långt folk var beredda att gå bara för lite poäng och komma först ut ur skolan.

Raggningsrepliker :)

Av med kläderna snygging, det är insidan som räknas!

Sära på benen kvinna. Nu ska vi umgås!

Surfar du ofta på google?

Eftersom vi antagligen inte kommer att ses igen tycker jag att vi ska ha sex...

Gullet, kan du flytta lite på dig? Min glass håller på att smälta.

Jag saknar min nalle, vill du sova med mig?

Jag har förlorat oskulden, kan jag få din?

Jag begär inte att du ska falla för mig, men du kan väl snubbla så jag kan ta dig på golvet?

Sover du på din mage? Om inte kan jag få göra det?

Skulle du vilja följa med mig till Bahamas nästa vecka?

Jag tror vi måste älska på gräsmattan som galna vesslor NU!

Nej, jag har inte alls tråkigt...

Haha

Jag har lagt beslag på min brors mp3, och den scrobblade fram Amy Winehouse - Rehab. Och texten var lite kul, "everyone wants me to go rehab, but i don't want to". Riktigt så gick den inte, men jag minns inte riktigt. Tyckte det var lite komiskt bara :)

Förlåt

Känns som om jag istället för att få arga reaktioner, vilket jag hade förväntat mig, har sårat folk jag känner och bryr mig om med mitt förra blogginlägg. Det var inte min mening. Vad jag ville säga var att jag blev så irriterad på folk som hävdar att de föredrar både vänskap och kärlek. Ja man behöver båda i sitt liv, det är klart. Och jag kommer antagligen också att glömma bort mina vänner när jag kommer in i ett förhållande. Åh, det här blir bara knas.

Vad jag ville säga var att det var inte min mening att ge kritik till mina vänner som är lyckliga i ett förhållande. Jag missunnar er inte det det minsta, tvärtom är jag jätteglad för er skull. Jag märker ju hur mycket lyckligare ni har blivit, och om jag skulle vilja ta bort det så skulle jag vara en egoistisk jävel, något som jag hoppas att jag inte är. Och ja det är klart att vi ses mindre nu, men jag har ju inte direkt gjort speciellt mycket för att se till att vi ses så mycket heller. Jag vet ju att ni fortfarande finns där för mig. Så förlåt om jag sårade er. Det var inte meningen.

I'll never let you down,
I'll always be around,
When you need someone
To catch you when you fall down.
I'm waiting here for you,

If you decide you want to.
If you want me to stay
Then i'm only a phone call away.


(X)Vänskap | Kärlek (X)

Tittade runt lite på bilddagboken, och upptäckte en sak. På en del tester ska man välja antingen eller mellan två alternativ. Ni vet, tanter eller barn, choklad eller lakrits, stockholm eller göteborg etc. Och på många av dessa finns valet vänskap eller kärlek. Många har kryssat i båda. Och jag har bara en sak att säga till det.

SÅ FAN HELLER!

Hur många kan, handen på hjärtat, säga att de inte glömt bort sina kompisar när de blivit tillsammans med en kille eller tjej? Att de inte tappade kontakten med kompisarna när de blev tillsammans med någon? Att de inte prioriterade att träffa sin pojkvän/flickvän på helgen framför att träffa kompisar?

Svaret är, inte många. Vad jag vet, så är det människor som har ett långdistansförhållande som lyckas hålla igång sina vänskaper, just därför att de inte har möjlighet att träffa sin partner speciellt ofta. Medan de som bor nära varandra har en förmåga att bli helt uppslukade av varandra och glömma allt annat. Kompisarna blir bortglömda, och oftast inte ihågkomna förän förhållandet tar slut. Och då förväntar man sig att bästa kompisar ska komma tillbaka som en hund, viftande på svansen och finnas där igen, som om ingenting har hänt, och trösta och säga att allt kommer ordna sig. Och om kompisen inte vill det, så blir personen skitsur och påstår att kompisen skiter i honom/henne (framför allt tjejer nu) trots att det varit tvärtom länge. Så länge man är i ett föhållande så förstår man inte kritiken som kompisarna framför (om de framför den) om att personen som är i ett förhållande inte bryr sig om vännerna längre. Men så fort man är ur förhållandet så är rollerna ombytta.
En del inser att de inte längre har tid att träffa sina kompisar, men kanske inte varför de inte har tid. Man säger ofta "det var jättelänge sen vi sågs nu, men jag har inte haft tid" när man innan förhållandet hade gott om tid. Man skyller på skolan, nya jobbet, mycket att göra etc etc,  men verkligheten är att man istället för att umgås med sina vänner har valt att vara med sin pojkvän istället.

Jag vet att det låter som om jag är väldigt bitter just nu, och avundsjuk på folk som är tillsammans med någon. Men det är inte därför som jag skriver det här. Ja, jag har många gånger blivit bortglömd när mina kompisar blivit tillsammans med någon, och i princip inte kommit tillbaka till den persons liv igen förän de gjort slut, men det är inte därför jag skriver det här. Anledningen är att jag tycker det är så fult att säga att man väljer båda, när sanningen är att ingen gör det. I princip alla väljer kärlek när det kommer till valet och kvalet. Ofta kan man höra folk säga "Jag har inte träffat min pojkvän på jääättelääänge..." när de inte träffats på en vecka, medan de träffade sina kompisar för två tre veckor sen. Det är klart att pojkvännen/flickvännen har en stor del av ens liv, men säg inte då att vänskap är lika viktigt. Alla människor behöver kärlek, och den sortens kärlek kan inte vänner ge. Det är inget att skämmas för att man vill ha den kärleken man bara kan få från sin pojkvän/flickvän. Men påstå inte att det inte går att välja mellan vänskap och kärlek, för alla gör det valet. Man vågar bara inte stå för det.


Back to school

Smörjkursen i söndags gick bra. Jag var toktrött på morgonen (var tvungen att vakna klockan sju för att hinna till morgonfodringen åtta). När mamma väckte mig för att jag skulle gå upp var jag beredd att snäsa åt henne och säga att jag tänkte minsann inte gå upp, för det var söndag och jag hade ingen anledning att gå upp tidigt då. Men som tur var gjorde jag inte det, och sekunderna senare insåg jag att jag hade faktiskt all anledning att gå upp.

Cissi och spenderade en massa tid sen i stallet med att förbereda inför kursen, bära ner sadlar till klubbhuset, fixa sadeltvål, balsam, svampar och hinkar, städa osv osv. Så vi var väl förbereda när det hela drog igång. Jag var lite nervös, men det hela gick bra. Som tur är kände man till många av de som var med på kursen. Det var tolv deltagare för övrigt! :O Men åtta av de kunde redan, så de skötte sig själva, medan jag och Cissi hade genomgång med de som inte kunde. Och det hela avlöpte bra, pappa berättade idag att vi hade fått beröm för hur vi skött kursen på styrelsemötet igår :D

I måndags hände inget spännande direkt. Det roligaste var nog spanskalektionen, när jag och Camilla grälade om huruvida det var indefinido eller imperfekt som var foto eller film. Spanskan har två former av dåtid, och vår lärare beskrev de som foto och film. Men jag och Camilla kunde inte komma överens om vilket som var vilket, av den enkla anledningen att vi har olika syn på det hela. Om man inte känner oss skulle man nog tycka att vi var dumma i huvudet, som grälar över en sådan sak. Och vi satt och asgarvade under tiden också, det var riktigt kul :) Jag vet inte vad jag skulle göra utan Camilla på spanskan.

Idag har det inte heller hänt så mycket spännande. Det roligaste var innan idrotten, när Bea sa: "Matilda, jag har bestämt att jag ska ha barn med dig." Det var kul :D Vad hon menade var att hon vill ha barn samtidigt som mig, men det lät lite kul när hon sa det.

Efter skolan åkte jag och pappa ut på äventyr som jag uttryckte det. Först kollade vi hur det gick med mina ridstövlar, sen åkte vi till Tumba och tog ett kontoutdrag från mitt kort, sen lämnade jag tillbaka böcker. Efter det begav det sig till AVA MC och köpte en mc-hjälm till mig :D Den är jättefin för övrigt :) Och efter det åkte vi till Hööks och jag köpte en ryktsten, godis och en grimma till Classe. Så nu är det avklarat.

När vi kom hem ringde jag Lotten, för vi hade pratat om att träffas idag. Men hon kunde inte just då, men hon skulle ringa mig efter 1,5 timme ungefär. Så jag ringde Sonja och vi bestämde oss för att träna pilates istället. Så vi låg på rygg i mitt vardagsrum och tränade. Och vi har blivit mycket duktigare från när vi började, i början asgarvade vi bara när vi skulle göra det, nu hänger vi med ganska bra, även om jag dör stup i kvarten och inte orkar. Men det går framåt :) Och det är en så skön känsla nu, när man känner i magen att man har tränat. Kommer säkerligen ha träningsvärk imorgon, men men. Då vet jag att jag har varit duktig.

Nu ska jag göra något vettigt och inte skriva jättelånga inlägg, även om jag har en känsla av att det här kan bli ganska långt. Men jag lär säkert vara tillbaka innan dagen är slut.

På återseende!

Om man har tråkigt.

Hej hej jag heter Animage8ders. Jag r en myra som tycker om att arbeta i skogen. Jag tycker inte om att man håller på att industrialisera myrstacken, det blir så himla mycket pappersarbete då .Det var bättre på den gamla goda tiden, nör man drog et barr och so var et klart. Nu måpste man väga och mäta det, föra in det i en tabell och redovisa varje veckoslut.

Yber <3

Hjälmen letades fram.
Jackan togs fram från garderoben.
Handskarna blev funna i en byrå.
Det var dags.
Jag och pappa hämtade hem Yber idag.

Yber. Min motorcykel. Namnet är egentligen ganska logisk, om man vet varför den heter det. Modellen heter YBR, lägg till ett E så får man yber. Jag kände aldrig att jag skulle kunna döpa min motorcykel till Silverpilen, Blixten, Silverblixten eller något annat av de förslag som mina föräldrar och min bror hade. Det kändes på något sätt för töntigt. Men sen kom jag på Yber, och det kändes på något sätt rätt. Min motorcykel är yber, den är mitt livs stora kärlek. Känslan är obeskrivlig när man sitter på den och gasar och känner hur motorn jobbar för att öka farten. Visst, den är inte så stor och jag måste ha pappa i släptåg, men ändå. Den är alldeles lagom till mig, jag skulle inte orka lyfta den ifall jag vurpade om den hade varit tyngre, och pappa kör jag ifrån utan problem.

Men i alla fall. Idag skulle vi hämta hem den från vinterförvaringen hos några bekanta till mamma och pappa. Pappa och jag åkte Belugan (pappas skoter) ner till Rönninge där den stod. Pappa trodde inte att den skulle starta utan att vi skulle behöva springa igång den, men icke sa nicke. Den startade så fint efter ett tag. Vi stannade och pratade en stund innan vi åkte iväg för att fika. Och det var jättehärligt att vara ute och köra igen. Det kändes så rätt på något sätt, och att få köra själv... Inget slår den känslan. Efter fikan åkte vi vidare till Lasse och Carina i Tullinge. De hade vårstädning och bilsanering, så Yber fick tvättning och polering också. Så nu är den alldeles len och blank och fin :D

Det enda som är lite jobbigt är att när vi skulle åka därifrån så vurpade jag. En blandning av för mycket gas, för mycket koppling som släpptes och rullgrus. Mirakulöst nog klarade sig Yber ganska bra, lacken tog ingen stryk alls. Det är bara backspegeln, bromshandtaget och plasten som håller mätarna som fick skrapmärken, resten märks knappt. Jag skrapade upp hål i jackan också, det känns lite jobbigt. Jag klarade mig med bara ett stort skrubbsår på knät, vi stalltjejer tål en del ;) Men jag märkte hur viktigt det är att ha skyddsutrustning. 
Morbror Lasse tog en snabbtur upp och nerför backen där de bor för att kolla så att inget hade blivit snett eller att Yber skulle börja bete sig konstigt. Men inte då, den körde så fint, och resten av hemvägen fortlöpte utan bekymmer.

Jag längtar till imorgon, då ska vi köra mer :D Jag vet att jag säger att mycket är mitt livs stora kärlek, men Classe och Yber har varsin speciell plats i mitt hjärta. Jag ska lägga upp en bild sen så kan ni se hur den ser ut. Den är finast i världen iaf, det kan jag lova :D

Jag är vig som en ballerina, egentligen

Haha, jag skrattade lite när jag läste Sonjas kommentar åt vad jag skulle göra med min blogg. Även om jag inte är riktigt säker på vad hon menade med 70 tal och prickar, så tror jag att det kommer att bli skoj. Gäller bara att jag orkar sätta mig ner och göra, haha. Linnéas förslag om större text däremot var bra, tror att jag ska göra så.

Idag hände inte så mycket spännande i skolan. Jag var enda tjejen i klassen, eftersom Ludmila var sjuk och Mariana inte var där (Harrys kommentar: "Ludmila är sjuk och Mariana är från Irak"). Men det blev en hel del skratt ändå, man har kul med min klass, även om den är ganska rörig.
Jag hade kunnat gå hem vid tio i ett. Yasemin, min lärare, skulle komma till vårat klassrum klockan ett, men hon kom inte fören tjugo över. Jag och Tobbe skulle fråga om vi skulle redovisa tillsammans eller om vi skulle göra varsitt. När jag tillslut fått min svar mailade jag över rapporten jag skrivit och pratade lite med Yasemin medan jag väntade på att Tobbe skulle bli klar. Sen fick jag veta att Tobbe skulle vänta till två på Hannes för han skulle med honom in till stan. Så jag tog mitt pick och pack och åkte hem.

Men något hände mellan Tumba och Rönninge. Det blev signalfel! Så tåget blev 7 minuter föresenat, attans. Så jag fick gå hem från stationen, och blev såklart varvad av bussen vid statoil. Men jag var duktig iaf som gick tycker jag :)

Sonja och jag skulle träna pilates (som är sjukt jobbigt) så hon mötte mig vid vägkorsningen. När vi kom hem till mig var vi en hurrikan (eller hur det nu stavas) i vardagsrummet och flyttade på soffbordet och fåtöljen så vi kunde vara där. Sen körde vi igång. I början började vi asgarva åt vad vi skulle göra, sen häpnade vi i förfäran över vad man skulle göra. Det roligaste var när Sonja skulle göra en övning, och fastnade typ :) Hon är för söt <3
Och jag är vig som en ballerina kom jag fram till. Fast en ballerina som inte tränat på 10 år, och som har fått tre ungar och inte blivit av med graviditetskilona. Ungefär så kände jag mig.
Dessvärre började skivan krångla och det gick inte att spola framåt (Sonja, jag har kommit på varför det blev så! Det är för att man inte ska fuska och bli klar snabbare!) så vi fick nöja oss med 30 minuter. Efteråt såg vi ett CSI avsnitt och efter det gick Sonja hem medan jag förberedde mig för att åka till stallet.

Tja, det är väl det mest spännande. Ridningen gick riktigt bra, fast Anne fick skrika på mig för att det skulle hända något. Som hon sa till mig: "Matilda du kan det här, jag behöver inte skrika för det finns där inne, men du orkar inte om jag inte blir arg på dig". Arg blev hon inte, men hennes röst låter riktigt mäktig när hon höjer den, haha. Men det är sant, jag rider mycket bättre när hon kör med mig. Men Classeman var helbäst idag iaf :D

Nu ska jag gå och duscha, ha ett trevligt liv så länge :)

Puss och kram!

Föresten...

Alla har numera riktigt snygga layouter på sina bloggar. Ska jag göra om min också? Visserligen tycker jag om att den är ganska enkel, men en del är så snygga så jag blir lite avis. Jag får se hur jag gör, måste ju orka ändra också, haha :P Nåja, om ni har något tips på hur det skulle kunna se ut så kan ni ju höra av er. Jag kommer nog fram till något, så småningom.

Alla är sjuka

Det känns lite som det. Kanske är jag lite paranoid, men efter att jag kom hem från sjukhuset (där folk om några är sjuka) så ringde jag Katta och frågade om hon ville gå på en promenad. När vi sågs sen berättade hon att hon var lite sjuk, och att hon varit sjuk på lovet. Sen när jag går hem ringer Sonja och berättar att hon har blivit sjuk, så vi kan inte träna idag =/ Attans då. Visserligen kanske det var ganska bra, eftersom kroppen behöver återhämta sig en del, men ändå. Hade sett fram emot det.

Jag och Sonja tränade igår, och körde 40 minuters pilates. Det var sjukt jobbigt, men eftersom Sonja var med så blev det en hel del skratt också. Människan som leder övningarna är jätteläskig, hon påminner om en elak, falsk styvmor. Och min mormor som hon kunde sett ut om hon var 50 och ond. Sonja skrattade åt mig när jag sa det :P
Efteråt var både hon och jag jättetrötta, så jag orkade inte skriva något mer. Fast jag hade postat två tre inlägg, så jag tror att det jämnar ut sig ändå.

Nu... Vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Mamma ropade nyss att diskmaskinen var färdig, men jag orkar inte. Suck. Men den ska plockas ur. Sen måste jag tvätta, glömde göra det igår. Sen kanske jag passar på att städa lite, mitt rum behöver verkligen det. Nåja, jag kommer nog på något att göra. Antagligen kommer jag att fastna framför folks bloggar och läsa det istället för att göra något vettigt. Nåja.

Puss och kram

Sonja <3

Seems like the good lord sent you for meimage8
Listen to me, please, you know there's nothin I wouldn't do for you.
Say if there was someone around, someone bad, only you didn't know
Nothing's gonna harm you
Not while I'm around
Nothing's gonna harm you
No sir
Not while I'm around
Demons are prowling everywhere
Nowadays
I'll send em howling 
I dont care 
I got ways

No one's gonna hurt you
No one's gonna dare
Others can desert you
Not you worry
Whistle I'll be there
Demons will charm you with a smile for a while but in time
Nothin can harm you
Not while I'm around

image6Not to worry, not to worry 
I may not be smart, but I aint dumb 
I can do it, put me to it
Show me somethin I can overcome
Not to worry *ma'am*
Being close and being clever aint like being true 
I don't need to, I will never hide a thing from you
Like some

Nothing's gonna harm you
Not while I'm around
Nothing's gonna harm you
Darling not while I'm around
Demons will charm you with a smile
For a while but in time
Nothing's gonna harm you
Not while I'm around

Praktik, bland annat

Okej, tydligen har de inte fixat klart allting än. Hade ingen koll på hur det gått när jag skrev sist. Har nu iaf läst på info.blogg.se och jag tycker inte att de förtjänade all kritik de har fått. Visst, det har tagit en stund, men jag tycker ändå att det inte gör så mycket. De gör det ju för oss bloggare, för att det ska gå smidigare. Så länge det inte är nedstängt i flera dygn så är jag glad, knappt två dygn klarar iaf jag mig utan bloggen.

Idag så var jag och Tobbe på HS Patient TV på praktik. Det var kul, jag fick veta mer om företagets historia och om varför en del saker är som de är. Dessutom fick jag mer ansvar sen, fick bland annat gå iväg med en tvapparat själv och koppla in den. Stackars Tobbe skickade jag direkt på att koppla in en tv utan att ha förklarat något, haha. Men han klarade sig bra. Jag vet inte om Susanne kommer att anställa honom också, men jag hoppas det, det vore kul. Jag vet att hon behöver en två till, så då är det kul om det är någon som man känner. Plus att han, jag och Bea kan prata oss emellan om hur vi vill fördela jobben om det behövs, än att Susanne behöver ringa runt. Nåja, det blir nog bra :)

När mamma kom hem hade hon en överaskning åt mig, hon hade köpt CSI Las Vegas säsong tre och CSI Miami säsong åt mig :) Visserligen för mina pengar, men ändå. Jag har köpt trean tidigare, men den var felbränd och alla i butiken var det då så då sa att vi skulle vänta några veckor tills de fick in nya. Dessvärre var även den här felbränd, suck. Undrar om jag någonsin ska få tag på säsong tre utan defekter. Det ser ju lite rubbat ut i filmhyllan när jag har säsong ett, två, fyra, fem. Ja, jag är ett CSI freak XD Det är ju den bästa serien som finns :D

Nu väntar jag på att maten ska bli klar och på att Sonja ska komma över, vi ska träna :) Vi har kommit igång ganska ordentligt, det är bara en vecka som vi inte tränat sen vi började. Jag tror faktiskt på att vi kommer att klara det, i början skulle vi bara göra två gånger i veckan men nu har vi ökat till tre fyra fem gånger i veckan, minns inte vad vi sa. Men vi kör olika hårt. Iaf så ska vi promenera minst en halvtimme varje dag, så alla jag känner kan vara beredda på att bli utringda på en prommis :D Det bästa iaf är att vi har ett mål, vi tränar inte på måfå. Vi ska springa Vårruset i början av juni, så då måste vi vara fit for fight. Dessutom så ska man ju vara beachsnygg till sommar 08.

Oj, vad långt det här inlägget blev. Nu ska jag ta och göra något annat, vad vet jag inte. Antagligen tvätta, behöver göra det. Det är så otroligt tråkigt bara att ta hand om tvätten sen när den är klar.

Puss och kram!

Äntligen

Äntligen verkar allting ha blivit klart med överflyttningen av blogg.se. Det är bara att hoppas att det fungerar bättre nu :)

Idag så börjar praktiken. Jag och Tobbe ska vara på mitt jobb på huddinge sjukhus. Från början så skulle jag vara på Wedins, men min moster som jag skulle gå med i sådana fall ska åka till Norge idag med jobbet, så det sket sig. Nåja, bättre lycka nästa gång.

Det var kul att träffa alla igen efter lovet. Alla var pigga och glada, så det ´verkar ha gjort alla gott med lov. Att det dessutom var praktikvecka den här veckan och därmed inga lektioner skadar inte heller. Men gårdagen var seg, först hade vi en timmes planering från nio till tio, sen skulle man förbereda frågor mellan tio och elva, sen var det lunch i två timmar innan vi hade föreläsning. Och lunch i två timmar var segt. Tjugo i elva drog killarna för att äta kebab, men jag kände inte för att följa med på det. Man kan inte äta lunch elva. Så jag satt med tjejerna i media istället och väntade på att deras lektion skulle vara slut. Det var ganska kul, de skulle lägga till ljud till reklamen för Flykten från hönsgården. Det roligaste var Michelles film, när hönan sa "Jag vill inte bli en paj." Haha :D

Nu ska jag göra mig iordning, men jag hör väl av mig sen:) Puss och kram!