Classe <3



För du är det bästa som finns

Efterrätter och dating

Idag blir det valborgsfirande. Det innebär att jag och Sonja ska ge oss på den årliga chokladkolapajen! Vi får se om vi lyckas iår, haha. Det är alltid något som strular ihop sig för oss känns det som.

Vi fick efterrätt i skolan idag, chokladmousse med vispgrädde. Men däremot var man tvungen att ta det på en gång, man fick inte lämna tallriken  vid bordet. Något jag tyckte var lite dåligt, man hade inte plats att bära en pappmugg med chokladmousse, tallrik och glas, vilket man redan hunnit ta. Men jag kan förstå varför de gör så också, och jag kan inte komma på en bättre lösning.

På engelskan fick vi veta att vi skulle göra en broschyr över Sverige för engelskspråkiga turister, men jag, Denise och Jessika bestämde oss för att göra en datingbroschyr istället! Så det ska bli riktigt kul faktiskt, är pepp att göra den.

Idag är det mösspåtagning också, och jag hade velat se det, men jag måste åka iväg till stallet så jag kunde inte stanna och kolla på det. Så nu ska jag sätta på mig mc-kläderna och brumma iväg!


Öppet hus och veterinären

Gårdagen blev det inte så mycket bloggande, jag var alldeles för trött. Men lite kort om gårdagen:

Vi hade öppen skoldag för årskurs 9, så alla elevambassadören guidade runt dem. Jag och Sanna hade hand om tre stycken, så vi visade de vår skola, matsalen, biblioteket, kafeterian, gympahallarna osv. Det var ganska kul, och man insåg själv hur bra vår skola är.
Vid lunchen satt jag och skrattade lite åt en av de andra niorna, som tyckte att Jocke i NVIT var en äldere version av honom.

Efter lunch kom det i princip inga fler elever, iaf inte som var intresserade av vår utbildning, så jag och Sanna följde biträdande rektorns råd och blev privata och gick hem (tror inte det var så hon menade dock, haha). Eller, jag och Sanna åkte in till centrum där vi köpte olja till Classe, sen åkte hon bussen hem och jag gick hem till Bea.

Sen bar det av till stallet, Classe skulle få tänderna raspade av veterinären. Och han var så söt, han kände direkt igen specialgrimman veterinären använde. Jag fick hjälpa veterinären att knäppa spännet, och Classe blängde på mig som för att säga "och jag litade på dig, hur kan du svika mig så?" gullunge. Jag fick känna på hans tänder också, det var lite läskigt att stoppa in handen i hans mun men jag visste ju att han inte kunde bita mig pga av tandställningen han hade i munnen.
Raspen veterinären använde var som en fil man hade på träslöjden i grundskolan, det såg lite kul ut.
Eftersom Classe var så duktig fick han en nosludd av mig, som var grön och stod "Hungrig" på. Klockrent till honom :D Alla barn får ju något när de varit hos tandläkaren, Classe är inget undantag.

Sen gjorde jag inte så mycket mer vettigt. Och nu ska jag fortsätta jobba på min hemsida till webbdesignen och sluta blogga, som Denise har sagt åt mig ;)

Ny design!

Woho, ny design! Kanske inte den snyggaste av alla de som finns, men den är ny, jag har gjort den själv, och den får duga tills jag orkar med en ordentligare. Så jag är nöjd :) Bea tyckte jag skulle ha en rosa, det tyckte inte jag :P

Nåja, de som har åsikter får gärna kommentera :)

Nörd ja, men inte av de anledningar du tor

Många kallar mig ofta som en nörd, men av alldeles fel anledningar. Oftast är det pluggis jag får höra (vad de säger bakom ryggen har jag ingen aning om) men där tar de alldeles fel. Jag pluggar inte mer än jag behöver, och oftast är det mindre än vad jag borde.

Däremot kan jag hålla med om att jag är en nörd när det gäller böcker. Jag kan sitta och göra listor med vilka böcker jag vill läsa, vilka böcker jag ska köpa in för att göra en serie komplett osv. Ofta kan jag ta ut en bok som jag läst, läsa om vissa avsnitt och sen ställa tillbaka den.
För att inte tala om hur jag blir i en bokaffär. Jag kan gå jättelänge i en bokaffär. Bara titta på böckerna, läsa på baksidan vad de handlar om, fundera om jag vill ha den här boken eller inte. Att inte köpa en bok känns fel. Precis som en del tjejer är med skor i en skobutik, är jag med böcker.

Men det är något magiskt med böcker. Det är en annan värld, med nya människor, nya händelser. Lägg till en bra låtlista i mp3:n, och jag är inte kontaktbar. Jag befinner mig någon annanstans, med andra människor.

Så nörd, ja. Men inte av de anledningar du tror. Jag är en boknörd.

Tävlingar

Idag blev en långdag i stallet pga tävlingarna. Var där vid halv åtta på morgonen, åkte hem vid kvart över sju. Dagen spenderades med att hålla koll på att USEKs aktiviteter flöt på smärtfritt, dvs att protokollen levererades och att lotteriet kom igång. Det hela gick väldigt bra måste jag säga, trots att jag inte vann något på lotteriet. Köpte bara två lotter ifs. Hängde mest med Lisa och Natrisja i stallet, vilket var kul. De är nya i USEK för iår, så det är roligt med lite nya ansikten.

Och Carro, ordförande i USEK, kom på 13 plats tror jag i LB:n, och längre ner placerad på LA:n. Men hon var jätteduktig, och hade klart störst

Nu ska jag fortsätta läsa engelskabok (eller fortsätta, jag började aldrig...)

Och klockrenaste delen av filmen igår, "spring!" Herregud vad jag skrattade. Men hela Sanningen om Rödluvan är riktigt bra, klart tips om man har tråkigt någon gång!

Nej, nu beger jag mig. Adios!

Pannkakstårta

Pappa och jag kom på att Marcus hade namnsdag idag. Det betyder pannkakstårta! Så jag stod och stekte pannkakor till mig, Marcus och Oscar som kom på besök. Det är tydligen bara jag och mamma som kan göra det, och mamma har lämnat över ämbetet till mig.

Oskar ska sova över här, och jag har lyckats charma in mig med pojkarna så jag får vara med och kolla på film. Efter mycket om och men så bestämdes det att vi ska se Sanningen om Rödluvan, världens klockrenaste film. De som inte har sett den, gör det! Så får ni veta hur det egentligen gick till...

Det enda som är jobbigt just nu är att vi började prata om mat när vi ätit färdigt, så jag blev jättesugen på ägg och bacon och stekt korv. Och jag är proppmätt! Det finns inte en chans att jag skulle orka det, ändå är jag jättesugen. Får väl steka det till frukost till mig imorgon. Ska vara klockan sju i stallet, det är ju lokaltävlingar igen, men vi får se. Funderar på att vara där till halv åtta istället. Nåja, det löser sig nog :)


Städat och klart!

Jag var duktig och städade ur skafferiet, så nu är det ordning och reda i det! Det är lustigt hur man har energi att göra vissa saker, som skafferiet, när man egentligen borde städa rummet eller något liknande. Nåja, skafferier behöver också rensas ur ibland. Nu ska jag börja läsa engelskaboken. Jag valde tillslut The Secret Supper av Javier Sierra. Handlar om Da Vincis målning Sista måltiden. Den låter spännande, det var ju ganska aktuellt med sådant när Da Vinci-koden var högaktuell. Typiskt Matilda att hänga på allt sist, haha.

Adios!

Lördagsplaner

Hej hopp!

Idag har jag redan hunnit med en del. Gick upp vid elva, åkte iväg till stallet och var med på ett usekmöte som handlade lite kort om morgondagen, och sen hem igen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, funderar på att göra lite nytta och städa i skafferiet. Har egentligen en jättestor lust att plantera, men vi har ingen jord så jag kan inte göra det =/ Som sagt, jag får mina ryck ibland. Dessutom behöver motorcykeln tvättas, men det vågar jag inte göra utan hjälp från någon som vet vad man gör, är så rädd att blöta ner något som inte får blötas ner, exempelvis kedjan. Oj, vilken lång mening det blev, haha.


Dessutom ska engelskaboken påbörjas idag har jag bestämt mig för! Hade från början The Horse Whisperer, men känner på mig att jag inte kommer att läsa den. Så nu har jag tre olika böcker som jag funderar på att välja. Skulle vilja läsa Kushiel's Chosen, men tror den är lite för lång (ca 600 sidor) för att läsa ut och skriva en loggrapport på till början av v. 19. Det är nu man önskar att man hade en Neil Gaiman bok att läsa, skulle velat läsa Anansi Boys. Har ju visserligen Coraline, men den är bara ca 100 sidor lång så jag tror inte det är någon idé.

Och på tal om böcker, jag har beställt en del från adlibris! Köpte fem pocket för bara 195 kr, det tycker jag är billigt. Kan säga vilka sen. Dessutom la jag till Om jag kunde drömma på spanska, tänkte att det är ju en historia som jag kan ganska bra vid det här laget, haha. Så det blir nog bra träning för språket.

Nej, nu ska jag upp och göra lite nytta, det här har redan blivit längre än vad jag tänkt mig. Adios!


Veckan i kort (eller långt)

Lite kort om vad som hänt :)

HGY-dagen: alla tvåor fick ett varsitt tema som de skulle göra en karnevalsdräkt på. Vår klass hade tema disney. En sång och en dans skulle göras, och allt skulle vara klart inom 2½timme.
Vi hade bara ca halva klassen där, men vi gjorde det bästa vi kunde av situationen. En del visste att vi hade tydligen en del teaterrekvisita i ett arbetsrum.
Allt gick väl ganska bra, trots att Harry bestämde sig för att gå (och jag tyckte att han skulle vara Tingeling, men det ville inte han :P). Dessvärre, när vi hade en halvtimme kvar, kom vi på att vi tappat bort vår ballong (som var jätteviktig). Efter mycket om och men hittade vi den, men då hade vi ingen tid kvar att göra en dans. Så tillslut när allt var över fick vi 50 poäng till utspringet och hamnade på 6:eplats av 10 klasser (vilket jag tycker är klart godkänt).

Sen gick jag ju och Denise på bio, vilket var jättekul. Vi såg Resan till jordens mitt, en 3Dfilm, vilket var hur kul som helst. Det kändes så mycket häftigare att kolla på film på så sätt istället. Dessutom fick man jättesnygga glasögon :P


På söndagen var jag i stallet halv åtta på morgonen, jag skulle vara funktionär i stallet på vår första lokala dressyrtävling! Det var riktigt kul och riktigt lyckat.

Veckan har väl varit som vanligt, kan inte komma på något större som var ovanligt. Idag skrev vi det fruktade gympaprovet, vilket gick bättre än jag väntat mig men som vanligt kände jag mig frustrerad över att jag inte pluggade så mycket som jag borde. Undrar hur det skulle kännas att plugga ordentligt till ett prov någon gång?
Hade även utvecklingssamtal med min mentor idag, vilket var helt okej. Han sa inga större nyheter, typ det vanliga. Hade mycket tillfredställande i nästan alla ämnen. Fundererar på att prata med lärarna själv hur jag ligger till nu inför slutspurten.

Efter skolan åkte vi iväg och grillade med klassen i Flottsbro. Men det var ett himla ståhej att få dit alla. Dels hade en del inte med sig pengar så de var tvungna att åka hem och hämta det, sen så ville folk inte till Flottsbro. En åsikt jag kan dela med dem sen i efterhand, men ändå. Det var ganska kul ändå, Harry dansade på ica, och hans min när Tobbe sa att han skulle köpa öl till honom... oslagbart! Sen kissade Mariana x antal gånger som vanligt, haha. Men även Harry gjorde det (inte speciellt konstigt, med tanke på hur mycket han drack). Nåja, som vanligt var det oplanerat, man insåg att det behvös bättre planering inför nästa gång men att det är väldigt kul att umgås med dem i klassen.

Det klockrenaste var när vi skulle åka hem, vi gick förbi busshållsplatsen för att se när bussen åkte. Då ser vi att den skulle gått för 8 minuter sen, vilket vi blir jätteirriterade på, speciellt eftersom det var sista bussen. Men av någon anledning blir vi kvar i busskuren, och vad kommer efter några minuter om inte bussen! Då hade den varit försenad, så vi hann med iaf.

Sen skringrades vi för vinden, och alla åkte hem till sig för att förbereda för egna utgångar. Tobbe övertalade mig att gå hem från stationen (vilket inte var speciellt svårt gjort) och då stötte vi på Lotten och hennes pojkvän. Så vi hade sällskap med dem hem.

Och hemma läste jag ut Locke Lamoras Lögner. Jag avgudar boken och jag älskar språket, och han höll en oviss in i det sista om hur han skulle sluta. Klar rekommendation!

Nej, nu ska jag sluta och göra mig iordning för sängen. Puss och kram!


Suck

Hej jag heter Matilda. Återigen har jag tagit mig vatten över huvudet med att göra en hemsida. Woho. Inte.

Tro, hopp och kärlek

Ofta känns det bara som om man blir besviken på människor. Sen kommer någon och gör något, så man återfår hoppet.

Bio! :D

Om tjugo minuter ska jag till bussen, för jag och Denise ska gå på bio! :D Woho! Vi ska se Resan till jordens mitt (eller något sådant). Det är en 3Dfilm iaf, verkar jättebra! Så det ska bli jättekul.

Igår hade vi HGY-dag igen, men istället för att vara oskyldiga offer så var vi deltagare i högsta grad. Kan berätta mer om det senare, men för en kort beskrivning kan man säga såhär,, de flesta i vår klass hade hattar av olika slag, Ludmila gick runt med en nätkjol och rött läppstift, jag var utsminkad till häxa med håret åt alla håll + en tiara (en kille i ettan vände sig om och frågade "är det party eller?" haha!) och våran klass blev sedda sjungades "Hipp hurra, öfr här kommer disneynördarna!"

Men vi VILL jobba tillsammans!

Jag och Denise är lite virriga (framförallt jag tror jag). Vi missförstod läraren helt och började samarbeta på hur hemsidan ska se ut. sen fick vi reda på att det inte alls var ett grupparbete, så nu ska vi göra varsin. Och de kommer antagligen se likadana ut. Well well.

Matilda borde inte sova för länge

Sonja är för söt. Jag var jättestressad igår, så jag glömde svara på hennes sms. Och sen sov jag längre än vad jag brukar idag, och då hade hon blivit orolig att det hade hänt något. Så när jag vaknade hade jag några missade samtal och sms från henne. Tycker det är lite gulligt ändå :) Så jag ringde henne och sa att allt var bra, jag var bara lite trött. Så n ska hon komma över snart och se min nya frisyr! Som inte är lika fin som den var igår eftersom jag har sovit, men vad ska man göra.

Så här mycket kärlek har jag inte sett i ett rum sen Narcissus upptäckte sig själv

Tyckte citatet från Herkules var ganska bra idag. Var ju hos frisören idag, och det kändes som om jag blev ovanligt nöjd. Jag är verkligen supernöjd med hur håret ser ut, det känns som om hela jag fick ett lyft. Nu kan jag faktiskt tycka att jag ser ganska bra ut. Nej stryk det, jag är snygg. Och det krävs mycket för att jag ska säga det :P Känns som om jag kommer spendera en hel del tid framför spegeln imorgon.

Nu ska jag bara försöka hitta en jacka, vilket känns väldigt optimistiskt av mig. Jag vet vad jag vill ha (en skinnjacka) men jag har tyvärr inte råd med det. Eller nu ljuger jag. Jag har råd med den, men jag vill inte lägga ut så mycket pengar på en jacka. Så vi får se vad jag hittar och vad det slutar med att jag köper.

Så en stor eloge till frisören idag, Gabri. Om ni någon gång vill göra en förändring, gå till honom. Han är bäst, helt klart. Jag gav honom nästan helt fria tyglar, och resultatet blev jättebra. Man ska nog vara beredd på att få lägga ut en del pengar (mamma skulle bara klippa sig men det slutade med att hon färgade det också) men han är värd varenda krona. Mitt hår kostade 1000 kr, vilket visserligen är mycket pengar men jag ångrar det inte för en sekund. Vill ni klippa er hos honom, gå in på
http://www.gabri.se så står det nummer och grejer till salongen.

Nu ska jag gå vidare och göra något vettigt, antagligen läsa lite innan jag somnar. En stor rekommendation om man inte vet vad man vill läsa är Locke Lamoras Lögner av Scott Lynch, rolig historia med underbart språk! Sonja har redan fått en massa citat skickade till sig från min mobil ("Du är en tredjedel onda avsikter, en tredjedel ren girighet och en åttondel sågspån. Resten är, det medger jag, hjärna.").

Adios amigos!


Frisören

Jag ska boka frisörstid. Och jag förstår inte varför jag blir så nervös över det. Det  är ju bara håret, och blir det fult så växer det ju ut igen, eller hur?

Nej, jag vet varför jag är nervös. För jag funderar på att ge frisören fria tyglar. Hjälp. Vad tänker jag ge mig in på?

Elin & Denisemys

Hej jag heter Matilda och jag undviker min dator. Haha :P

Igår var jag inne i stan med Denise. Vi käkade kinamat (äntligen, eller vad säger du Denise?), shoppade och fikade. Jag blev helkär i Lagerhaus Chai Latte, mums! Köpte två böcker och en handduk som det står "Don't Panic" på, bäst. Hittade de på sfbokhandeln :)

Idag har jag och Elin haft heldag tillsammans, hur mys som helst. Vi har kollat på film, lagat mat, spelat spel, pratat, gått promenader... Bara umgåtts tolv timmar i sträck i princip. De här två dagarna har verkligen varit precis vad jag behövt.


Det enda som är lite jobbigt just nu är att jag var jättetrött när Elin var här, men när hon gick hem piggnade jag till. Jahapp, vad gör jag nu då? Jag ska ju upp klockan halv nio imorgon har jag bestämt :P Good Luck Matilda.


Nej, får försöka sova istället. God natt gott folk!


Skitdag

Dagen idag har bara varit kaos. Är så arg på pappa för att han rör till allting. Igår sa han att jag skulle gå med Bettan på någon sökrutegrej på schäferklubben, så jag var tvungen att gå upp vid nio hemma hos Katta (sov över där, tack för en underbar kväll hjärtat! <3) vilket inte är så kul när man var vaken till tre. Sen när man kommer till schäferklubben så vet ingen vad man pratar om, och det kommer ingen som ska hålla i kursen, så jag fick sitta där i 20 minuter och känna mig som ett fån.
Sen när jag kommer hem får jag veta att Mathias velat bjuda hem oss på middag, men glömt säga det, så då vill pappa att vi ska komma dit. Enda problemet är att de bor i Henkan så det är en bit att åka. Plus att från början visste vi inte om Bettan kunde följa med eller inte. Sen frågar jag pappa hur vi ska göra, och då ska Bettan tydligen följa med så Marcus och jag ska åka kommunalt med henne dit.
Och nu visar det sig att vi kan inte alls ha med henne, för hon går inte ihop med deras hund. Så nu ska de åka hit, från henkan, och hämta henne, släppa av henne och Philip i Tullinge och sen åka tillbaka dit. Woho. Hade hellre spenderat kvällen med Katta som det känns nu.
Och dagen idag tog bort all glädje över gårdagen, som innehöll vårglädje, en urmysig uteritt och världens bästa Katta.


Check

Motorcykeln är hämtad.
Projektveckan är avslutad.
Mötet är bokat.
Pärm och block är inköpt.
Påsklov står för dörren.
Dagar är lediga för uppbokning.

Yes, det här blir nog bra :)