Matilda är duktig

Jag är duktig. Klockan är fem i halv tolv och jag ska sova nu.

Okej, så duktig är jag kanske inte. Men det är väldigt bra för att vara mig. Jag har varit trött sen klockan nio, men hade lite skola att göra. Imorgon blir inget roligt, jag har två uppgifter som jag måste göra klart till skolan. Men antar att jag får skylla mig själv när jag inte gör de tidigare. Att jag aldrig lär mig.

Nej, nu ska jag sova, godnatt!

Tummen ner för Excel

Jag hatar Excel. Programfan vägrar samarbeta med mig, och om man frågar killarna i klassen "kan de inte". Gwah. Nu ska jag gå och hata Excel lite mer.

Trött i skolan

Det hela slutade med att jag sov knappt tre timmar. Höll på att somna på matten, men nu har jag piggnat till. Dessutom så har jag lärt mig att man piggnar till om ´man dricker vatten. Men det är nog lika bra att jag sov så lite, imorgon ska jag, Ludmila och Tobias dygna (vara vaken ett dygn i sträck). Så då kommer jag kunna sova inatt! :)

Nu ska Stefan börja lektionen, vi hörs sen!

Sömnlös i Salem

Återigen ligger jag här, klockan är ett på natten, jag ska upp om fem timmar och jag kan inte sova. Börjar kännas som en vana det här. Jag har legat och vridit mig i en timme och tjugo minuter nu för er som undrar. Känns som om jag hade kunnat använda den tiden på något bättre sätt. Nåja, jag får se vad jag hittar på nu, om jag ska passa på att göra lite skolarbete, fortsätta ligga och blunda eller gå upp och göra något annat ett tag. Mer uppdatering imorgon om hur jag tillslut lyckades somna.

Quizás

Jag vet att Enrique Iglesias inte är en av mina favoritartister direkt (dagens understatement). Men på spanska är han riktigt bra. Den här låten avgudar jag.




Kan försöka göra en översättning av texten:

Hej gamling hur är det?
Åren går och vi har inte återgått till att prata
Och jag vill inte att du ska tro
Att jag har glömt dig
Och jag för min del kan inte klaga
Jobbar som om allt är som vanligt
Fastän jag erkänner att i mitt liv
Finns mycket ensamhet
I grund och botten är du och jag lika
Och jag blir bara galen bara av att tänka

Kanske livet delar oss mer varje dag
Kanske livet tar oss ifrån verkligheten
Kanske söker du en öken och jag söker ett hav
Kanske tack vare livet älskar jag dig mer idag

Hej gamling säg mig hur mår du?
Det finns massor av saker som jag vill förklara för dig
För man vet aldrig
Om imorgon är här
Ibland har vi gått ifrån varandra
Och du måste alltid ha rätt
Men jag är trött
Jag vill inte diskutera
I grund och botten är du och jag nästan lika
Och jag blir bara galen bara av att tänka

Kanske livet delar oss mer varje dag
Kanske livet tar oss ifrån verkligheten
Kanske söker du en öken och jag söker ett hav
Kanske tack vare livet älskar jag dig mer idag
Kanske livet delar oss mer varje dag
Kanske livet tar oss ifrån verkligheten
Kanske söker du en öken och jag söker ett hav
Kanske tack vare livet älskar jag dig mer idag

Hej gamling hur är det?
Åren går och vi har inte återgått till att prata
Och jag vill inte att du ska tro
Att jag har glömt dig

Låten är till hans pappa. Jag tycker den är jättesöt. Spanjorer kan vara så poetiska med ord, det blir inte alls lika bra på svenska när man översätter det. Och jag har säkert gjort massor med fel, skjut mig inte!

Stackars pappa

Haha, min pappa är för rolig. Han ringde mig nyss och frågade mig hur det kúnde vara möjligt att hans favoritdotter undvek honom en hel dag när han låg döende på sin dödsbädd. Så nu ska jag gå upp och umgås lite med honom.

Bör nog lägga till, han är bara förkyld. Men ni vet vad de sa i den där reklamen, "ni kvinnor klagar över att föda barn, men ni ska bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld".

Stora planer

Jag hade stora planer för dagen idag, men de förstördes lite när jag sov till klockan halv tolv. Blev ganska förvånad faktiskt, jag brukar inte sova så länge. Iaf, som det ser ut nu så ser min plan ut så här

  • Bada
  • Baka
  • Läsa Tisdagarna med Morrie
  • Göra lite skolarbete
  • Städa skafferiet, bara för att jag kan

Nu verkar dessutom mitt skrivbord ha hängt sig, den ger mig inte de bokstäver jag vill ha. Dumma. Jag antar att jag måste starta om datorn så den fungerar som vanligt sen igen.


Webmaster

Och en rolig sak som hände i stallet, jag ska kanske bli webmaster! En av kvinnorna i stallet frågade om jag ville göra ett förslag till en hemsida åt henne. Den som de pratat med från början skulle haft ett förslag klart i december, men eftersom det inte hänt något så frågade hon mig. Jag har redan lite idéer på hur jag ska göra :D Wii, vad otroligt glad jag blev. Tror ni Matilda kommer sova ikväll eller? ;) Haha.


Nu är nog Marcus klar med filmen hoppas jag, vi hörs sen!


Trött fredag och möteslördag

Vet att jag varit ganska frånvarande från att blogga de sista två dagarna, men igår så var jag så himla trött när jag kom hem från skolan. Stackars pappa fick en utskällning, av den enkla anledningen att jag ville inte rida tillsammans med en annan grupp. Han sa att jag var trött och att jag borde sova en stund, och då förklarade jag ännu argare att jag tänkte minsann inte sova, för jag blev inte alls mindre trött av det. Iaf, det hela slutade med att jag somnade klockan kvart över tre, halv fyra och vaknade sju. Och jag var faktiskt piggare och inte lika grinig som förut. Det ironiska att jag sov i princip hälften så mycket som jag sover på en natt den tiden.
Iaf, sen så hände inte så mycket mer den kvällen. Jag började känna av en träningsvärk i musklerna efter gympan, inte så roligt. Vi körde någon lek i stil med ett två tre stjärna, fast på tre var man i princip tvungen att slänga sig på golvet och gömma sig så de inte skulle se en. Antar att det är efter allt slängandet som träningsvärken kommer.

Idag har jag varit på usekmöte inför årsmötet. Och jag blev inofficiellt utsedd till hemsideansvarig för usek, woho :) Det ska bli jättekul, har redan lite idéer på hur jag vill göra :)

Nu ikväll är jag och Marcus ensamma hemma, jag har redan skällt ut honom ett flertal gånger. Jag tycker lite synd om honom, har blivit så elak mot honom på sista tiden. Minsta lilla sak han gör flyger jag i taket på. Antagligen är det det att jag voer för lite som gör att jag blir sådan. Nu tänkte jag gottgöra honom genom att titta på en film eller något sådant med honom.

Morgnar är förvirrade tider 2

Min mamma är jättegullig på alla sätt och vis, men just idag tycker jag inte om henne. Hon fick för sig att min klocka ringde, och bestämde sig för att gå och väcka mig. Det var bara det att min klocka hade inte ringt, och jag skulle upp en timme senare. När jag kom på det blev jag inte lycklig kan man säga. Så nu sitter jag här, är alldeles färdig, och har 45 minuter att döda. Det är ingen poäng med att gå och lägga sig, jag kommer ändå bara att vara ännu tröttare efteråt. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vi får se.

Öppet hus

Nu blev det inget bloggande på två dagar, men måndagar är ju upptagna dagar och igår hade jag en musikuppvärmning som jag behövde göra. Och nu ska jag springa iväg till bussen, vi har öppet hus i skolan och yours truly ska stå där. Har ju blivit utnämnd som skolambassadör, woho :) Bea kommer vara där också, ska bli jättekul att träffa henne igen.

Nej nu ska jag kila, vi hörs sen!

Dagens skratt

Någon mer än jag som kommit på att jag har blivit oerhört fantasifull när det gäller rubrikerna? Jag menar, dagens namn (söndag, torsdag, fredag), den har nog ingen använt förut. Nåja.

Var bara tvungen att visa den här, jag höll på att skratta ihjäl mig när mamma visade mig den och jag hörde Tonys kommentar. Bara den gjorde min dag.



Söndag

Den som säger att det inte är jobbigt att rida vet verkligen inte vad den pratar om. Jag red privatlektion för Anne, min ridlärare, idag, och jag blev andfådd efter bara 10 minuter. Håll i den tygeln, skänkla med den foten, håll ihop allting, upp med blicken, håll balansen, och framför allt, gör allt detta samtidigt utan att ramla av. För de som inte rider kan det vara svårt att komma ihåg att man sitter på en skumpande häst under tiden som man gör allt det här, och man får inte spänna musklerna för att hålla sig kvar utan man måste slappna av också. Som tur var åkte jag inte av idag, men det var nära en gång. Men Classe är ju världens bästa, han tar hand om mig när vi rider på sätt och vis. Oavsett hur förbannad han blir på mig så kastar han aldrig av mig eller ser till att jag hamnar i obalans.

På vägen hem sen blev jag sugen på att äta ägg till middag (jag skulle vara hemma själv) så jag tvingade mamma att åka till Willys. Planen var från början att jag skulle gå ut på en promenad med Malin, men när klockan var sju och jag fortfarande inte duschat eller något kände jag att det skulle bli för sent, så jag smsade henne och frågade om vi kunde ta den en dag i veckan istället.

Imorgon måste jag gå upp tidigt, suck. Jag har verkligen ingen lust med det. Egentligen så borde jag försöka sova nu, men jag gjorde misstaget att vara uppe för länge igår, så jag sov till tolv idag. Lycka till med att sova säger jag.

...

Syns det inte så finns det inte. Tänk så lätt det är att lura sig själv.

Seg lördag

Såg att förra inlägget blev lite skumt. Så blir det om man är trött och bloggar.

Dagen idag har inte varit så spännande, jobbade som vanligt. Men fick in nästan 500 kr, så det uppskattas :)

Idag fyller även Bea 18 år, grattis tjejen!

Sonja och jag pratade om vi skulle träffas, och hon skulle ringa mig när hon pratat med sin mamma, men än så länge har hon inte ringt. Antagligen så kunde hon inte. Så vi får se vad jag hittar på denna lördagkväll :) Är ganska sugen på att se Dirty Dancing, har inte sett den på flera år.

Nu måste jag hjälpa mamma, vi hörs sen!

Boknörd


Var ju tvungen att göra det officiellt :P Jag gillade speciellt det där med "det är hög nördfaktor" på mig :) :P


Rastlös

Jag har fått något ryck igen. Jag vill bara sätta igång och göra en massa grejer. Problemet är bara att jag har ingen som helst aning om vad jag vill göra. Jag vill fixa iordning bloggen, jag vill måla, jag vill sortera dokument  på min gamla dator, jag vill spela gitarr, vad som helst men inte vara här och bara vara. Gwah. Jag kommer nog på något.


Morgnar är förvirrade tider

Imorse var jag lite skum, jag vaknade klockan fyra och var fullständigt övertygad om att jag skulle vakna och gå upp då. Att klockan på min video visade 3:54 eller något kopplade inte jag till tiden, jag såg men registrerade inte om ni förstår vad jag menar. Jag trodde nämligen att min mobil hade ringt, så jag vaknade och hämtade den från golvet en bit bort (jag måste ha mobilen en bit bort, annars stänger jag av den i sömnen). Sen när jag såg vad klockan var där började jag fatta. Så då blev jag glad över att jag kunde fortsätta sova en stund till :)

Sen blev jag tyvärr jättetrött och kom inte upp förrän en halvtimme senare än vad jag hade tänkt mig. Men jag hann iaf som tur var.
Annars tror jag inget spännande hände. På geografin så skulle vi svara på frågor om geologi, så jag och Nisen jobbade tillsammans. Sen på samhällen gick vi igenom utvidgad konsekvensanalys och valde en varsin konflikt att analysera. Jag ska jobba med spanska inbördeskriget, tänkte från början ta inbördeskriget i Baskien men Stefan föreslog det andra så jag tog det istället. Hans beskrivning på några av dem som var med där var ganska rolig, "ingen kunde vara kapten för det tillhörde hierarkin, så man bytte varje vecka" osv.

På idrotten så hade vi simning, och eftersom jag inte är helt frisk efter min förkylning åkte jag hem med Nisen istället. Så jag är hemma nu istället för om en timme eller vad det nu skulle bli. Plus att jag fick sällskap hem på tåget, killarna skulle bara tyckt jag var seg.

Nej, nu ska jag vara duktig och börja läsa en av de två böckerna jag lånade om inbördeskriget. Vi hörs nog senare!

Melina = Michelle

Och en sak jag tror Denise kan bli lite förvirrad över i skolan är Melina, även känd som Michelle. Jag försöker prata om henne som Melina, eftersom det är det hon heter numera, men ibland så glömmer jag bort mig och säger Michelle. Hela klassen pratar ju om henne som Michelle också, och det är få lärare som säger Melina.
Haha, det hela blir så rörigt när man ska förklara det. Jag vet att Melina själv har sagt att många människor som hon träffar nu blir förvirrad över att alla kallar henne olika. Men jag börjar bättra mig, det blir jobbigt för Bea när hon kommer tillbaka och både jag och Denise kallar Michelle Melina.

Nu ska jag göra något annat, god natt!

Torsdag

Bara för att jag ska bli lika duktig som Denise (eller ja, nästan haha) så tänkte jag skriva lite nu! Woho på mig.

Idag var en ganska kul dag, trots att det är min näst senaste dag (slutar 15.40) så gick den inte så segt som jag trodde det skulle gå. Webbdesignen var rolig, tror det håller på att bli ett av mina favoritämnen. Jag och Denise satt bredvid Sebastian från NVIT, och drev lite med honom, haha :) Det var kul. Han och jag låg före hela gruppen och fick gå vidare i kursen med att göra listor (spännande värre) och han gjorde en över hotties. Jag tyckte han skulle ha med mig där, så han sökte på mitt förnamn på google och tog en av de bilderna :P Ja men visst, så kan man ju också göra.

Denise lyckades jobba ikapp och jobba om mig, på en lektion. Det var jag lite (läs väldigt) imponerad över. Eftersom vi och Sebastian kan en del om webbdesign så skulle vi få jobba lite själva på lektionerna och göra egna projekt, för att låta de andra komma ikapp. Det ska bli jättekul, både jag och Nisen var jätteglada och längtar tills nästa lektion. Dagens gulligaste går klart till oss! :D

På tåget hem träffade vi först Johanna, sen Katarina och Camilla. Det var fullt hus, men jätteroligt iaf :) Tobbe har konstaterat att jag är den enda han är elak mot, så jag ska känna mig utvald och speciell. Hmpf. Han kan vara utvald.

Annars har nog inte så mycket spännande hänt. Ridningen gick kanonbra, Classe var med på noterna¨på en gång vilket var förvånande. På söndag är det privatlektion som gäller. Hoppas det går lika bra då:)

Nu ska jag gå och duscha, sen ska jag försöka lägga mig i tid, jag lovar ingenting.

Puss och kram!


Le och se söt ut!

Ville bara berätta om en rolig grej som hände i London. Vi hade varit på Madame Tussaud, och efter ett tag kände jag att jag började få ont i huvudet och halsen. Mamma tyckte då att jag skulle vara tyst, vilket är lättare sagt än gjort eftersom hon hela tiden frågade mig hur vi skulle göra för att ta oss hem (jag var kommunaltrafikexperten). Så jag sa till henne att det går ju inte, jag måste ju svara henne! Då tyckte hon jag skulle le och se söt ut när hon frågade mig något. Vilket är uppkomsten till den här bilden, i en halvtimme log jag och "såg söt ut" varje gång hon frågade mig något, vilket gjorde att Sonja och mamma garvade åt mig. Men det var kul iaf :) Mamma förevigade "leende och söt" posen på mig, och Sonja är sockersöt som vanligt :)


Denise på HGY och namnsdag

Bara för att jag lovat Denise så ska jag blogga idag :) Idag var en stor dag, för idag började hon i min klass! Jag var jättenervös att hon inte skulle trivas, att hon skulle tycka min klass var dumma i huvudet osv. Men det hela gick bra, tror jag haha :) Jag är iaf jätteglad att hon har börjat!



Och idag (eller igår, beroende på hur man ser på det) var det min namnsdag. Det var lite komiskt.

Pappa - "Men Matilda, kollar du aldrig din mail?"
Jag - "Nej, jag har inte hunnit det än."
Pappa - "Men gör det nu då! Här mailar man och du ser det inte ens."
Jag- "Haha."

I mailet står det grattis på namnsdagen, och frågan om vad jag vill ha till middag.

Jag - "Haha, tack. Vilket namn är det?"
Pappa - "Felicia".

Så jag har namnsdag idag tydligen. Jag är sämst på namnsdagar, helt klart :)


Tankar vid storstädning

Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag håller på att storstäda i mitt rum som jag nämnde, och eftersom jag har lite affischer som jag behöver sätta upp så gick jag in på Ikea för att se vad som finns. Och just nu har de någon rea (så det kommer vara fullt med folk, suck...) och där hittade jag en hylla som skulle vara jättebra. Problemet är att jag inte har plats för den. Men för några veckor sen kom jag på en briljant plan för att lösa utrymmekrisen i mitt rum. Marcus får mitt skrivbord, jag tar hans databord och hans skrivbord åker upp till vardagsrummet. Alla problem lösta!

Enda problemet var att Marcus inte var så pigg på att byta skrivbord med mig. Han vill inte ha något skrivbord överhuvudtaget. Dumma Marcus, han förstörde min briljanta plan. Så nu måste jag lösa hur jag ska göra innan vi åker till Ikea. Vi kan ju inte gå dit, köpa en möbel och sen aldrig använda den, det känns ganska onödigt. Så jag får sätta mig ner, och gnugga geniknölarna och komma på en bra lösning. För Ikea SKA vi till imorgon, om det så blir det sista jag gör! (Och det kommer det antagligen bli, haha.)



Spontanhyllning till mina tjejkompisar

Sonja, Linnéa, Denise, Viveca, Malin, Ida, Hanna, Beatrice, Melina, Elin, Petra, Katarina, Sandra, Johanna, Catarina, Camilla

En del av dessa har jag daglig kontakt med, andra har jag inte pratat med på flera veckor, eller månader. Men oavsett hur ofta eller sällan vi ses, så blir jag lika glad varje gång, och jag vet att ni skulle finnas där för mig om jag ringde och behövde er. Och det är vad vänskap handlar om. Inte tiden man spenderar tillsammans, eller den tid som förflutit sen man sist hördes av, för när det kommer till kritan så finns man där för varandra ändå.

Jag tycker om er tjejer, oerhört mycket.


Vart tar alla pengar vägen?

Jag har kommit på en grej. En alldeles lysande idé (eller, ja...) Jag ska spara alla kvitton på allt jag köper under 2009, sen ska jag se hur mycket pengar jag har spenderat! Antagligen kommer jag att få magont när jag räknar ut det nästa år, men det skulle vara en kul grej att se hur mycket pengar jag har lagt ut på fullständigt onödiga grejer. Antagligen kommer jag bara att orka vänta en månad, haha. Vi får se :)

Och jag har bestämt mig för att köpa en sådan där söt spargris, som de har på akademibokhandeln (tror det är där de finns iaf). Ni vet, de som det står "Till körkortet" "Kassako" "Till moppen" osv. En sådan vill jag ha :D '


Nu ska jag vara duktig och fortsätta städa. Musik på högsta nivå, en cowboyhatt på huvudet och en massa plastpåsar redo tar jag mig an mitt skrivbord. Rawr. Eller något :P




Spontanhyllning

Och dagens spontanhyllning till Daniel och Spotify. Till Daniel för att han är min bästa killkompis, och på sitt egna vis förgyller vardagen. Och för att han gav mig Spotify. Och genom Spotify hittade jag min nya mottosång. Så, hyllning till dem.

Nyårslöften

Förresten, gott nytt år alla! Glömde önska det förut.

Precis som alla andra, så har även jag nyårslöften. Men jag har bestämt mig för att slå ihop alla till ett löfte.
2009 är mitt år.

Jag ska sluta leva för alla andra, genom alla andra, och börja leva själv. Som det är nu har jag en förmåga att vilja fixa allas liv, oavsett hur jag känner dem, och det funkar inte. Jag hinner aldrig med mig själv på det sättet, och jag har upptäckt att det finns mycket hos mig själv som jag måste jobba med. 

Så, iår ska jag bli en Matilda som ni kan vara stolta över. Om ni tror att ni är det nu, så vänta bara! 2009 är året jag blir jag, och inte en förlängning av dig. 



(Detta betyder inte att jag kommer strunta i alla mina vänner, inte alls. Jag finns fortfarande för er 24/7. Inget sådant har förändrats, nget sådant kommer någonsin förändras.)  

Inga tårar

Programmet är snart slut, och han började inte gråta. Pappa och Lasses reaktion "Då blir dt inte promenad".

Jag mår inte bra

Min familj är lite gullig. Pappa och Lasse tjatar på mamma och Carina att de vill gå ut med hundarna. Mamma och Carina kollar på Det Okända, och säger att de väntar på att det manliga mediumet ska börja gråta. Så nu sitter Lasse hela tiden och säger med fånig röst på östgötska  "Jag mår inte bra, jag mår inte bra." och "jag mår illa." Och hela tiden säger mamma och Carina "Nu börjar han gråta snart."