Linköping

Nu är jag tillbaka från Linköping. det var kul att träffa alla, träffar ju inte låtsaskusinerna så ofta annars. Olle, 2 år, har börjat prata lite. Framförallt så sa han mamma hela tiden, haha. Fick dessutom en glad nyhet där nere, men den ska jag vänta lite
Mormor och jag gick och shoppade en del, framförallt böcker (A) Hon höll dessutom på att rensa ut sin bokhylla, så då fick jag lite böcker av henne :)

Den här veckan har vi projektvecka, så vi hade föreläsning på morgonen. Imorgon ska vi besöka ett företag, och sen ha rapportskrivning om det.

Nu ska jag vidare och göra något vettigt (not). Ha det!

Future Friday

Hej hopp! Idag ska vi till Kista och gå på Future Friday, vad nu det kan vara. Sen ska jag hänga i stan och göra något, innan jag ska sätta mig på bussen till mormor :) Så inga uppdateringar förrän söndag. Inte för att det är någon större skillnad från vad det brukar vara, men men.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha det bra!

Återupptäckter

Återupptäckt musik, The Feeling och Hello Saferide/Säkert!
Prisad vare mp3-spelaren, en räddare i känslostormar.


Bloggbild

Tills jag orkar hitta en ny bild så får den där duga. Den är ifrån nian tror jag, så den är ca två år gammal. Mobba mig inte för det :P

Formaterad data

Så, nu är datorn omformaterad. Allt blev bara knas när vi lämnade in den på reparation, när jag fick tillbaka den har jag ingen aning om vart allting låg. Så det blev till att spara om allt och göra om. Nu håller jag på att installera om alla program igen. Så förhoppningsvis blir saker och ting bättre den här gången :)

Datorn är lite seg just nu när allt håller på att installeras, skriver ett bättre inlägg sen :)

Onsdag

Idag hade vi en ganska kort dag i skolan. Eller, jag hade det, eftersom jag skulle iväg och träffa min läkare ang mitt knä.

Först på morgonen hade jag och Tobbe matte, och vi pratade lite grann med läraren om hur det kommer bli i trean med matte D. Sen frågade hon oss om hur vi tycker den här delen av matten känns, och vi svarade att det känns bra. "Vad bra", svarade hon, "då kan vi ha ett test imorgon". Ehh, jaha, nejmen vi kör på det. Haha.


På naturkunskapen hade vi genomgång och vi fick ett häfte med en massa grejer jag inte fattade något av som vi skulle göra, så jag och Bea räknade kärleksprocent istället. :) Sen på svenskan gick vi igenom debatten, och hade en liten debatt om kön och roller. Harry blev lite sårad enligt Bea när jag sa att killar är mindre omtänkssamma än tjejer.


Sen bar det av till Sophiahemmet, där det bestämdes att jag skulle fortsätta med sjukgymnastik och inte opereras. Hemma igen så gick jag iväg till Elin som hade gjort smörgåstårta, och var med henne några timmar :) Det var jättekul, har inte träffat henne på jättelänge.


När jag kom hem så gjorde jag lite läxor, bland annat naturkunskapen. Nu ska jag fortsätta plugga matte inför imorgon, men jag är inte speciellt orolig inför det, för en gångs skull så känns matten riktigt bra igen.


Adios!


Sesam

Idag hade vi SESAM-dag, SEx och SAMlevnad. (Ja, jag är väldigt onödig.) Det var gansak kul för det mesta. Först hade vi en teaterföreställning från Ung Utan Pung, som var riktigt kul. De drev en hel del med ungdomar, kärlek, sex osv. Det var lite knäppt i slutet bara när alla plötsligt var nakna på scenen, haha what? Det var lite krångligt när en av dem hette Matilda som uppträdde, jag kände mig lite schizofren. En av killarna från föreställningen var ganska snygg också, haha ;)
Sen hade vi lunch, och som vanligt var det överfullt när vi har sådana här dagar. Något pucko smällde en smällare inne i skolan vid kafeterian, och eftersom kafeterian är mitt emot matsalen och matsalen hade en lång kö utanför hade det kunnat gå riktigt illa. En tjej var skitcool och gick fram till några killar och började skälla ut dem efter noter eftersom hon såg en av dem kasta smällaren.


Efter lunch var det dags för RFSL att prata med oss. Jag tycker de var riktigt bra, men något pucko från SPIDklassen verkade tycka att det var helt okej att tjejer tjänade betydligt mindre än killar, för de blir bjudna på sprit i baren. Det värsta är, han var seriös. Han hade massor med knäppa ideer hela tiden, som att homosexuella har mycket mer rättigheter eftersom de kan bli utsatta för hatbrott, att de inte ska få ingå partnerskap/adoptera/etc etc. Denise var tuff och skällde i princip ut honom ett flertal gånger. Till slut fick han gå ut eftersom han skulle kunna bli stött av vissa frågor de skulle ta upp.

Efter RFSL så gick vi tillbaka till aulan, för att Olle från Fråga Olle skulle svara på vissa frågor en del elever hade ställt. Det var nog det enda tråkiga på hela dagen, han var så otroligt långrandig och tjejen som skulle ställa frågor vågade knappt avbryta honom trots att han sagt åt henne att göra det.

När jag kom hem sen efter skolan satte jag mig på altanen och pluggade lite, eftersom det var så otroligt skönt väder. Sen när jag gick in blev jag så otroligt trött at jag nästan somnade sittandes med huvudet i famnen, det var bara mammas telefonsamtal som väckte mig.

Nu ska jag nog titta lite på det tal vi ska hålla på engelskan nästa torsdag. Jag har fått en massa mer energi till skolan efter min dator blev inlämnad. Ska försöka hålla det så sen också.

Nej, nu blev det här jättelångt igen. Vi hörs!


Debatten

Debatten gick sådär, det går ju aldrig bra när man möter Hannes :P Men jag tycker att jag skötte mig ganska bra ändå, det är så svårt att debattera om kärnkraft för alla är direkt emot det, utan att ens veta vad det handlar om. Trots att vi var fyra stycken som debatterade, så var det i princip bara jag och Hannes som gjorde det. Men han är ju å andra sidan helt emot, och jag är helt för. Och så tyckte alla väl att det är lite spännande med att jag var nazist på debatten, haha :) Innan debatten skulle vi läsa upp vårat partiprogram, jag kände mig ganska dum som sa saker som att "vi vill slänga ut alla invandrare" och liknande när hälften av klassen är invandrare :P Dessutom eftersom jag inte alls håller med nazismens tankar så kändes det bara ännu mer fel.


Men det var ganska roligt att höra Harry prata om hur kvinnor borde väljas framför män :P Även om han inte sa det så mycket som jag trodde han skulle.

Nej, nu ska jag leta upp mina notpapper till gitarren, sen ska jag väl sätta mig och läsa eller något. Funderade på om jag skulle börja på min engelskabok, men har inte loggboken hemma så jag tror jag skippar det idag.

Chao!


Jävla skit allt

Jag är så arg på livet och världen just nu. Och folk som blundar. Och ni som klagar för diverse småproblem. Get over yourself, och börja göra något åt saken, ni kan ju iaf göra något.

Debattdags

Om 25 minuter börjar debatten. Woho. Jag är jättenervös. Det här kommer gå åt skogen känns det som. Våra debattledare har knappt varit här, de vet inte vad vi tycker och kommer inte kunna fördela ordet. Skit skit skit. Jag vill inte.

Nervkänslor

Jag börjar känna mig riktigt jävla nervös inför debatten imorgon. Känns som om allt kommer gå åt skogen. Herregud. Måste Hannes vara med i min debattgrupp?

Tack Sandra och Katta för en underbar eftermiddag <3

Tid över

Det är helt sjukt hur mycket tid man får om man inte har en dator. Vet inte om jag redan sagt det här (mycket möjligt) men vi lämnade in min dator på reparation (igen) i måndags, så jag får tillbaka den om en vecka. Och bland det första jag upptäckte var hur mycket tid jag fick. Datorn är en riktig tidsslukare, och när jag inte hade den hade jag plötsligt gott om tid att göra läxor klara i tid, läsa mycket mer osv. Dessvärre betydde det också att jag fann mig själv extremt uttråkad fredag kväll, efter bion. Vi var ju hemma vid tio, sen hade jag inget att göra. Jag snodde Marcus dator (den jag skriver från nu) och kollade in facebook lite, uppdaterade bloggen, men sen inte så mycket mer. Igår kväll var det samma sak, så jag gick och la mig klockan halv elva (ganska pinsamt, att vara jättetrött och sova halv elva en lördagkväll när man är 17 år).

Nåja, jag fick skjuts ut till stallet av min medryttares pappa. Det tycker jag var jättegulligt, de åkte hit till Salem bara för att hämta mig när jag lika gärna kunde ha åkt till Östertälje med tåget först. På usek-mötet fick vi veta att vi fått in ca 21 000 kr på att sälja New Body, vilket är skitbra :) Trodde vi skulle få in ca 10 000 kanske om vi hadr tur.

Efter mötet åkte jag hem, städade rummet lite och sen kom Vivve hit. Vi pratade, spelade tv-spel (jag ägde henne ^^) och åt middag, sen var det dags för henne att pallra sig vidare till Södertälje.

Idag var planen att jag och Sonja skulle åka in till stan, men det blev det inget av. Hon hade tydligen haft frossa och feber inatt, då är det ingen bra idé att ge sig ut =/ Men vi ska ses på fredag ändå, så jag är glad :)

Så nu sitter jag här och har en massa tid. Funderar på att läsa lite, tvätta, och göra läxa. Imorgon är ju debatten, spännande. Är lite nervös, jag ska möta Hannes och han är en jävel på att prata. Vi får se hur det går :)

En grej jag är riktigt irriterad på är att det är så otroligt svårt att lära sig spela låtar bara genom att söka på internet. Det går ju inte! Och alla andra verkar få till det jättebra, så det låter så himla jättefint. Suck. Jag får väl be min gitarrlärare hjälpa mig.

Nu blev det här jättelångt, så jag ska ta och pallra mig vidare nu.

Dumpa honom

Idag hade vi en riktigt kort dag i skolan. Jag hade bara två lektioner i princip, spanska och samhälle, för på geografin tyckte lärarna att det var för rörigt eller något för att redovisa, så jag ringde Sonja och sa att jag slutade. Hon blev inte så lycklig på mig för hon hade precis kommit fram till sin pojkvän, haha :) Men hon är snäll och kom iaf.
Vi åkte in till skärholmen och fönstershoppade. Det var meningen att vi skulle försöka hitta något till vår scrapbooking, men ingen av oss hittade något. Så jag köpte schampoo, balsam och hårinpackning och Sonja köpte ett par örhängen slutade det med.
Vid tretiden kom Vivve också, så hängde vi runt där ett tag. Efter att ha blivit påhoppade av en crazy unge som skulle slåss och bjudna på godis på Expert så var det dags att åka vidare med mamma till Heron. Där käkade vi middag och gicdk sen och såg Dumpa honom.
Och det var en hgelt underbar film. Jag var orolig att jag inte skulle gilla den eftersom jag väntat jättelänge, men jag blev inte besviken. Det kändes jätteskönt! Den var så jäkla rolig, jag skrattade flera gånger. Sonja och mamma grät i slutet, vilket var väntat (inte Sonja ifs, men mamma var det). Sonja försökte påstå att jag var tårögd ett par gånger, men det var jag faktiskt inte :P
Iaf, filmen hade klockrena kommentarer, riktigt bra handling med riktigt bra slut, som faktiskt var oväntat. Visserligen var vissa grejer roligare i trailern, typ Drew Barrymores kommentar, men andra saker var mycket bättre på riktigt. Det enda som jag blev förvirrad på var att det var två blondiner med som var väldigt lika, så jag trodde de var samma person, haha :P
Dessutom blev jag jättekär i Justin Long och hans karaktär Alex. Jag vill också ha en kompis som honom, som säger rakt ut "han är inte intresserad av dig" därför och därför och därför. Som är ärlig på ett skönt sett. Dessutom är Justin Long riktigt riktigt söt :)

Nej, nu ska jag gå och göra något annat, sen ska jag sova. Imorgon är det usek-möte, sen ska Vivve kom hit igen :)

Puss och kram!

Nya identiteter och mobbing

Denise heter numera Die Nice in Italy (egentligen ska det vara France, men mina geografikunskaper suger och Italy låter tuffare) och Denise tyckte jag och Tobbe var Edward och Bella. Vår beskrivning av dem var nog ganska bra "Första gången du ser mig vill du döda mig, sen blir du kär i mig" (resten skriver jag inte för jag vill inte spoila böckerna för folk som inte läst dem). Denise blev mobbad för sina kunskaper om Flemingsbergs station, jag blev mobbad för något så jag sa att jag skulle byta kompisar, Tobbe föreslog att jag skulle hitta ett par kompisar så jag kunde byta ut dem. Vi träffade på Katta på tåget, och hon kunde tänka sig att vara min kompis efter att ha fått mördarblicken av mig.


Ja, det var lite kort om dagen idag. Nu ska jag iväg till stallet, sen ska jag göra klart mina argument om nazismens syn på kärnkraft till debatten på måndag. Woho.


Nazism och kärnkraft

Finns det någon som vet vad nazister tycker om kärnkraft? Hjälp mottages tacksamt.

+ & -

Jag är jättetrött. Fråga mig inte varför jag fortfarande är vaken, har själv ingen idé.

Dagens minus blir lätt spärrvakten som jobbade idag i spärren på Rönninge Station. Tack vare idioten missade jag mitt tåg.

Dagens plus går till Neil Gaiman, en återupptäckt förälskelse. Alla som inte har läst The Graveyard Book av honom borde definitivt se till att göra det nu!

Uppdatering

Jag har varken haft tid, lust eller ork att blogga sista veckan. Så nu tänkte jag ge ifrån mig ett livstecken.

Om tre minuter ska jag gå till tåget, ska jobba jobba idag. Jag har kommit på vad min bok ska handla om! *stolt* Jag börjar må bättre, men handskas med det som hänt på samma sätt som jag brukar handskas med saker som händer, inte alls. En del vet vad som hänt, en del har jag försökt berätta för men har inte kunnat av olika anledningar, en del har inte ens bemödat sig om att ta reda på det. Undrar om jag måste byta sätt, eftersom en del verkar tro att depp är mitt mellannamn?

Sonja är världens bästa kompis. Hade inte hon varit där för mig förra onsdagen vill jag inte veta hur jag skulle mått nu.

Nu ska jag iväg och jobba, ha det bra!