Blondiner kan vi med

Jag - "Jag är hungrig."
Pappa - "Jag också. Vad ska vi göra åt det?"
Jag - "Vi kan äta frukost."
Pappa - "Bra idé. Och så säger de att blondiner är korkade."

Dagens låt på repeat

Hallelujah - Rufus Wainwright

Musikorgasm


Hälsosamma Matilda på nya äventyr (plus ett långt utlägg om måsten)

Jag har fått en ny hobby. Den består av att sitta på mitt golv på nätterna och måla. Och när jag säger nätterna, menar jag hela nätterna. Seriöst, ni vill inte veta hur länge jag var uppe igår. Men jag kan inte hjälpa det, det är ju så roligt! :D

Nu ska jag fortsätta målandet, är snart klar. Sen ska jag städa rummet, blev ju inte klar igår. Borde ha börjat tidigare, men dagen idag har spenderats i sängen görandes absolut ingenting. Från början var planen att vi skulle åka till Linköping, men mamma var fortfarande dålig så det blev uppskjutet till imorgon. Men det var skönt, att bara vara en dag. Inte en tanke på skola, vänner, livet, bekymmer... Bara vara. Fortfarande iklädd pyjamas i sängen, surfa på internet och läsa. Även om det säkert låter som en bortkastad dag i mångas öron, så var det himmelriket för mig.

Och nej, jag har inte blivit emo. Men det har varit en en händelserik höst för mig, med resor, självinsikt, skola, känslomässiga sammanbrott och det värsta av allt, Classes skada. Jag har inte givit mig själv tid att tänka igenom allt som hänt, och framför allt hur jag vill ha det.

Pappa sa en gång en sak till mig som fick mig att tänka till. Det var en helg i somras, när han skjutsade mig till jobbet. Jag var jättestressad, för jag hade blivit tillfrågad av tre olika människor om jag kunde vara med dem senare. Och jag hade lovat en först, men mamma ville att jag skulle träffa en annan, osv osv. Jag hade ingen aning om hur jag skulle lösa det för att göra alla glada. Och pappa frågade mig då: "Vad vill du göra?"
Jag bara tittade på honom, förstod nästan inte vad han menade. Vad ville jag göra?
"Hela tiden har du bara sagt vad andra vill. Vad vill du göra ikväll? Det är ju ändå det som är det viktigaste, det är ditt liv. Vad vill Matilda göra ikväll? Vill du vara hemma med din familj, vill du gå på bio, vill du ligga och läsa, vill du träffa den och den?"
Jag svarade att jag inte visste vad jag ville göra. För det var sant. Jag var så uppe i att göra alla andra glada, att jag hade ingen aning om vad jag ville. Det hela löste sig så jag hann med att träffa alla och i den ordning jag ville, men hela konversationen fick mig att tänka till. Jag lever alldeles för mycket i vad alla andra ska tycka, säga, vill, att inte har tid för mig själv. Och det värsta är att jag inte är den enda som gör så. Jag lovar att nästan alla människor i dagens samhälle gör vad som förväntas av oss istället för vad vi vill. Vi lever i dagens stress, med huvudet fyllda av alla måsten, jag måste plugga matte, jag måste fixa tvätten ikväll, jag måste ringa min kompis för det var så länge sedan jag gjorde det. Och vissa grejer måste man kanske göra, som tvätten, men andra saker kan man faktiskt skippa också. För är det vänskap om man känner att man måste ha kontakt? Tänk alla människor man har kontakt med bara för att man måste! Ja men vi gick ju i grundskolan tillsammans, vi har känt varandra så länge osv osv. Men vänskap ska vara lätt, otvunget, något man vill. Nu säger inte jag att man ska gå och bryta med alla sina vänner, bara för att man kan eller för att man har en dålig dag, utan att man ska börja prioritera sig själv mer. Det kanske räcker med att skicka ett gulligt sms? Eller om kompisen stjäl mer energi än den ger, och har gjort så en lång tid, kanske man faktiskt ska hoppa över det samtalet. Tänk om båda försöker hålla liv i en vänskap som borde ha dött ut, om båda har vuxit ifrån varandra men som klänger sig fast vid varandra för man måste ha kvar några vänner från grundskolan.

Jösses, vad jag har en förmåga att spåra ur. Det här skulle bara bli ett kort utlägg om att jag är väldigt dålig på att prioritera mig själv, och gör som alla andra en massa måsten istället för saker som jag vill. Det ska nog bli ett av mina nyårslöften, att flytta upp mig själv från 12:e platsen på prioriteringslistan till någonstans högre upp. Inte högst upp, för sådan är inte jag, men bara högre. Vi får se hur det går med det.

Nu ska jag fortsätta med mitt rum och måla. Om någon är ute och går ikväll och tittar in genom mitt fönster kommer ni nog hitta mig på golvet med en pensel i högsta hugg.

Au revoir!

Juluppdatering

Jag har lärt mig min läxa. Underskatta aldrig julens förmåga att stjäla tid.

Direkt efter julavslutningen åkte jag, Marcus, pappa och hund till farmor i Dalarna några dagar. Det var väldigt trevligt, farmor har vi inte direkt haft kontakt under min uppväxt pga en del grejer. Men nu under de här dagarna fick jag vara en del själv med henne också, och det var mycket uppskattat. Träffade även faster Helen och pappas bästa väns mamma Laila. Laila har jag inte träffat på flera år, så det var kul. Hon var en riktig glädjestråle och påminde mycket om mormor.

Julafton spenderades som vanligt hos Lasse och Carina. Efter Kalle Anka, middag och julklappsutdelning gick vi upp till Lasses syster där hennes familj (bland annat Carro som jag nämnt tidigare) var. Det var riktigt kul faktiskt, Carro visade mig sina tavlor som hon gjort (påminn mig att jag aldrig ska visa henne de jag gjort) och så spöade vi killarna i ett spel de har. Minns inte vad det heter, men det påmminer om biljard.


Dagen därpå var det tidig uppstigning för jag och pappa hade hand om stallet. Så vi klev upp, tog med oss B1 och B2 (hundarna) och hade en heldag i stallet. Blixa tyckte hästar var riktigt otäcka saker, men sen vande hon sig vid dem lite. Hon nosade Classe på benen sötan, och sen skulle hon pussa honom på mulen. Men när vi sen var ute och red skulle hon lukta honom i rumpan, då tröttnade Classe på henne.

Idag har jag varit familjens hatobjekt, för jag tvingade alla att städa. Mamma var den enda som slapp, för hon har blivit sjuk. Det enda jobbiga är att jag har fortfarande grejer kvar att göra i mitt rum, men alla andra är klara med sina rum. Pinsamt. Jaja, jag får göra klart i kväll. Och så ska jag göra klart mormors julklapp. Och skriva ut gitarrnoter så jag har när vi åker till Linköping. Jag har en del framför mig, haha.

Nu ska vi äta, vi hörs. God jul i efterskott!


Apati

Apati. Trött på livet. Jag hatar Flash.

Apati

Apati. Trött på livet. Jag hatar Flash.


Måndag i stallet och spontankärlek

Stallet var okej. Vi gjorde först en utvärdering, sen såg vi på när en av Annes elever red. Och hon var sjukt duktig, det var lite (läs väldigt) förkrossande att få veta att hon var lika gammal som jag, men så otroligt mycket bättre. Det börjar klia i fingrarna att hoppa upp på sin egna häst och börja rida... Om man bortser från att min häst har varit skadad och inte har några muskler.

Och lite spontankärlek till Carro. Carro är min... Ja, jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Vi är väl typ släkt kan man säga, fast ingift... två gånger. Hon är mina låtsaskusiners kusin.
Iaf, det var jättekallt i ridhuset, och hon hade lyckats sno åt sig ett ridtäcke att svepa runt sig. Sen frågade hon mig om jag frös också, och svepte in mig med henne i täcket. Så jag slapp stå och frysa under tiden vi var där. Dessutom så är hon lätt att prata med, jag känner mig inte lika ung och dum som man gör när man pratar med någon som är några år äldre. Hon tar examen från högskolan i januari, och har redan fått jobb, GRATTIS! :D

Nu dör mitt batteri snart, vi hörs senare.

Måndagsglädje

Imorgon ska jag träffa Nisen, det ska bli jättekul :D Glädje på det!

I övrigt pluggar jag till ett matteprov, som känns ganska meningslöst. Kan ha att göra med att jag fastnar på ekvationerna, och det kan jag redan. Men det är väl inte mitt fel om det a) kommer först i boken och b) är roligast? ;) Haha.

Och Jonas i min klass är ganska gullig, Han masserade mig lite innan idrotten idag apropå ingenting. Det var gulligt tycker jag :)

Kärlek till de flesta i min klass föresten, de är så söta. Som på svenskan idag exempelvis:

Hannes: Ett bögigt marockanskt namn.
Jasmine (svenskaläraren) blir lite stött över det: Vadå bögigt namn? Vad är ett bögigt svenskt namn.
Hannes: Harry
Harry: Hannes
Och de säger det samtidigt.

Eller Jonas som somnar på samhällslektionen, och har dragit upp sin halsduk för ögonen för att Stefan inte ska se. Diskret värre. Stefans kommentar var: du kommer behöva ögonen om du ska hänga med på tavlan.

Eller Harry, som ville vara värd för min frågesport på multimedian. Stackarn, han vet inte vad han gett sig på :P Han kommer nog ångra sig bittert när jag är klar med den.

Nåja, det var lite om min måndag. Nu ska jag spendera resten av den först med näsan i en mattebok och sen i stallet för teori. Sen blir det väl mer matte. Och någonstans däremellan ska jag få in en tvätt. Woho.


När folk stannar kvar trots defekter

"Haha söto! Du har alltid varit lite knäpp hjärtat"

Sagt av min favorit-Elin nyss. Jag tycker om den tjejen <3

Snabba uppdateringar

Det är jullov om fem dagar.
Mina maratonprov är över.
Ena matteprovet är betygsavgörande, har jag pluggat? Nope. Behövde en helt pluggfri helg.
Bettan har förälskat sig i en en meter lång pinne. Akta knäna när man är ute med henne.
Jag har fått två nya favoritlåtar.
Mina hörlurar har slutat fungera.
Det är jul om tio dagar.
Jag behöver få ett intressantare liv, eller iaf helger.
Classe är en bortskämd, dyr i drift knäppgök som inte är rädd för speglar som normala hästar, utan för stegar (för vi vet ju alla att det sker stegattacker mot hästar dagligen).

Tja, det var lite om hur läget är just nu. Så fort proven är avklarade så är jag redo att kavla upp ärmarna och tag tag i bloggen!

Skolstress

Och så får vi inte glömma bort skolan. Denna vecka kommer inte att vara kul, och inte nästa heller. Jag längtar tills helgen är här.

Idag
hade jag matteläxa och spanskaredovisning.

Imorgon
Multimediaredovisning
Engelskaprov

Torsdag
Samhällsprov

Fredag
Spanskaprov

Tisdag nästa vecka
Matte B slutprov, betygsavgörande

Torsdag nästa vecka
Matte C prov


Dessutom har min gitarrlärare fått för sig att jag och Lotten ska spela på avslutningskonserten, för alla andra gitarrelever och deras föräldrar. Men "det är ingen konsert egentligen". Nejnej. Jag som redan har scenskräck. Och när ska jag hinna träna?

Usch, jag längtar till jullovet. Två veckor kvar, sen är jag fri för två-tre veckor!