Känslor

Såg ett CSI-avsmitt nyss, och i slutet var de på en minnesstund för en flicka som hade blivit mördad. Och jag fick en sådan otrolig lust att  bara gråta ut. Jag vet inte varför jag fick det, antagligen för att det var så fint på något sätt. Och det finns ingen skönare känsla än att få gråta ut, att bara få släppa lös alla känslor man har samlat upp inom sig. Som på konfirmationslägret, den kvällen när alla satt tillsammans och grät. Det var bland de finaste stunder i mitt liv tror jag, runt 20 konfirmander sitter i samma rum och gråter. Det hela började med att en grät, hennes kompisar skulle trösta och så spred sig stämningen i hela rummet. Nästan ingens ögon var torra, och ingen grät av samma anledning, men man grät tillsammans. Det låter helt sjukt, och det är svårt att förstå om man inte var med, men det var bland de finaste stunder i mitt liv. 
 
Men sen när jag började fundera, insåg jag att jag hade ingen anledning att gråta heller. Jag har helt underbara vänner som finns för mig, jag har föräldrar som ställer upp til 100%, en lillebror som är underbar på sitt sätt, världens charmigaste hund och världens bästa häst. Jag har det så otroligt bra, jag har ingen anledning att gråta. På sätt och vis känns det lite tråkigt, missförstå mig rätt. Jag vill inte ha någon anledning att gråta. Men den känslan vi hade på konfirmationslägret, den samhörigheten vi kände när vi grät tillsammans... Det var oslagbart. Det är den känslan vill jag ha nu.

Oaktiv AB

Ja, jag vet att jag svikit min blogg lite, och knappt uppdaterat någonting. Men jag är glad ändå att folk fortfarande tittar in, det värmer :) <3


Ska snart ut och övningsköra, vet inte riktigt vad jag väntar på. Jo, pappa. Men det tar en stund för honom verkar det ´som. Skulle träffat Elin idag, men eftersom han segar kommer vi inte hinna det :( Men men. Det är så mycket som jag skulle gjort idag, men det inte blev av. Skulle ridit ut med Barbro idag i stallet, men hon hörde aldrig av sig till mig och svarade inte när jag ringde. Känns lite surt.

Förra veckan var jag på ridläger, det var skojs :) Classe var jättesuperbäst! Allt bara funka.

Nu ska vi dra, hörs sen!

Uppkörning

Jag har uppkörning om sju dagar. Jag är helt sjukt nervös, känner mig inte ett dugg förberedd. Dessutom har jag ingen möjlighet att träna på högfartsmanövreringen. Det kommer gå åt skogen. Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Hjälp. Jag vill inte.

Att ha syskon suger

"Varför har du använt min dator?" "Du blir ju jättearg på mig om jag använder din dator" "Där har du ju en dator, varför använder du min dator?"

Jag blir fullständigt galen på min bror. När han var hos våra "kusiner" i två dagar lånade jag hans dator, vad spelar det för roll? Och han blev jättearg på mig. Enda anledningen till att han blev arg på mig är att våra "kusiner" är här nu, och för att jag blev jättearg när han använde min dator för ett år sen. Skillnaden är att när han gjorde det tog han in X antal kompisar till mitt rum utan att fråga, han stängde av min musik, satte sina låtar på repeat och stängde ner mina spel och program utan att fråga. Och vad gjorde jag? Surfade lite. Jag har inte sabbat något för honom. Allt har stigit honom åt huvudet, att ha en egen dator, att alla berömmer honom för hur duktig han är i innebandy... Det har gått så långt att han tror att det är busenkelt att få MVG så han kommer ju självfallet ha MVG i alla ämnen. Jo men tjena. Han fattar inte att jag slet hur mycket som helst för att få bra betyg, och jag har lättare i skolan än vad han har. Och han har fått för sig att han är bättre än mig när det gäller språk. Ja men visst, eller hur. Om det gör honom lyckligare. Jag är ett språkhuvud, det är han definitivt inte. Undvik att prata engelska med honom, man får bara huvudvärk. Han har fått för sig att han har ett perfekt brittisk uttal, och därför är han mycket coolare än mig. Låt han tro det. En engelsman skulle skämmas om de hörde honom.

Gud vad galla jag spyr på honom, men jag är så fruktansvärt trött på honom och hans divalater.

Kärlek

Och på midsommar bestämde mina kusiner att jag är Sebastians flickvän. Enda problemet är att 1) Han är min kusin och 2) han är sex år. Haha.

Och det var så gulligt, vi retade honom lite för att han är kär i någon tjej i hans skola, och han utbrister "men hon är sööt!" Haha. Livet var verkligen okomplicerat i den åldern. Då var det utseende som gällde, nu ska man ta personlighet med i beräkningen.


Och bara för att berätta om vilken totalnörd jag är när det gäller CSI, jag har kollat igenom youtube och följt ett av mina favoritpar genom säsongerna. Så det kan gå om man inte har det själv. Men jag får väl ta och beställa det sen själv ^^ När jag sett klart på det som jag redan beställt. Elin är lika tokig i CSI som jag är, så jag kan titta med henne :)


Just because I'm, nerdy...

Livet är oerhört trevligt just nu.

CSI Las Vegas säsong 6 och CSI Miami säsong 2 beställdes i torsdags, kommer antagligen måndag eller tisdag.
CSI New York säsong 1 beställdes igår, kommer antagligen onsdag.

Life is good.


Veckan som gått

Tja, veckan som gått har väl inte varit så spännande. Vissa dagar har varit mer värda att nämnas än andra om man säger så.

I måndags när vi övningskörde så gick belugan, pappas "motorcykel" sönder. Så jag fick lite panik, jag skulle träffa Catarina och Johanna i Huddinge tre timmar senare. Det tar en timme att köra hem med motorcykel, men vi skulle behöva vänta i Järna en timme. Som tur var löste det sig ganska fort och jag kom i tid till Huddinge, så allt löste sig till det bästa.
I huddinge träffade jag Bea också :D Det var jättekul, har inte sett henne sen skolavslutningen. När jag går i centrum med Johanna och Catarina hör jag någon ropa "Matilda! VAD gör du här?!" Haha :) Söta Bea.

Tisdags minns jag inget av, hände säkert inget spännande. Övningskörning med största sannolikhet. '


I onsdags var jag på picknick med Sonja i skogen. Det var bara det att vi gick vilse (hur man nu kan göra det i statoilskogen) och det började spöregna. Och jag mitt smartskaft hade bara en tshirt på mig. Som tur är har jag världens gulligaste bästis som lånade ut sin tröja till mig (hon hade en jacka också, oroa er inte). Så vi satte oss och picknickade under en gran i regnet. Efter började vi orientera oss ut, och vi tyckte att vi kände igen oss (Sonjas kommentar var underbarast, "Jag känner igen träden") Haha. Du är så underbar Sonja <3
På kvällen såg jag på EM-matchen med Elin, och hon somnade de sista minutrarna. Och sov som en stock. Jag sa hennes namn och skakade på henne ett flertal gånger, och hon vaknade inte. Tillslut kom hennes mamma in och väckte henne, det var lite kul. Visserligen är det förståeligt varför hon var så trött, hon går ju upp jättetidigt på morgonarna för att åka till jobbet. Det var bara så kul.

Nu ska jag sova, är supertrött. Vi får höras mer imorgon, om jag har tid. Har kusinerna här (7 & 10 år), vilket innebär att jag får agera lektant och häst. Yeay. Eller något. (Men Sebastian, 7 år, är ursöt :))


Catarina, 17 år :D

Och grattis Catarina, på 17-årsdagen :D

(Bild kommer när min dator uppför sig)


Hujedamig sånt barn han var!

Haha, den sången fick jag på hjärnan när jag var i stallet och fodrade med pappa. Men jag kom enbart ihåg en del av sången.

Hujedamig sånt barn han var, ej värre tänkas kan.
Och Emil var det namn han bar, ja Emil hette han.
Sing, dudeldej singdudeldej, singdudeldudeldej.
Sing dudeldej singdudeldej, hujeda jedamig.

Så det sjöng jag om och om igen. Jag är nog ganska knasig. Nu när jag är hemma så lyssnar jag på hela sången, hade den på datorn. Så till hösten kanske det blir hela sången som hörs i stallet :)

Fröken Glömsk är tillbaka i farten

Blev uppringd tjugo över åtta idag av Ann-Sophie, som frågade om inte vi hade morgonfodringen idag. Skit också, det hade både pappa och jag glömt bort. Som tur är var ju hon där, så vi tar kvällsfodringen istället. Det var lite pinsamt, det här var typ tredje gången på 2½ år som jag har glömt, så så farligt är det ju inte.

Igår pratade jag med en massa spanjorer på msn, det var kul :) Sergio, Carolina och Christina för att vara exakt. Och jag blev jätteavundsjuk på Sergio, han ska åka till England i en månad. Jag vill också åka! Eller så åker jag till Spanien, det kan jag också tänka mig ^^ Carolina ska inte åka till Italien, hon måste jobba istället. Vad tråkigt :(

Dessutom så hade en italienare lagt till mig på msn, han var ganska rolig. Hade aldrig pratat med honom förrut, men han tyckte att jag kunde bli deras pimp eftersom jag är blond :P Haha, han var lite rolig. Bland det första han sa var "You're wondering who the hell I am?" Snacka om att fånga intresset :P

Nu ska jag göra mig redo för jobbet, vi kanske hörs sen. Det är ju en EM match ikväll eller imorgon, vilket betyder att om jag har otur får jag jobba till sju igen. Suck.

Au revoir!

Nehej, gå inte med mig då

Vad är det med alla mina kompisar idag?

Sonja är på väg till landet.
Katta packar inför sin Frankrikeresa.
Sandra packar inför sin Spanienresa.
Elin är och firar sin pojkvän.
Ida är på konsert.
Malin är på konsert.
Lotten är hos sin pojkvän. p till
Denise svarar inte.


Resten bor för långt bort för en promenad, och de andra som är kvar i Salem gav jag upp innan jag ringde.


Bio någon?

Kom på att jag inte varit på bio på evigheter! Någon som vill gå på bio med mig? :)

Håkan Hellström

Vad irriterad jag blir! I ett svagt ögonblick i mitt liv lovade jag att hjälpa min chef med att jobba på fredag. Sen får jag veta att the one and only Håkan Hellström är på grönan då. Suck! Jag vill ju se honom! Får väl charma Tobbe så att han jobbar med mig så det går fortare på fredag, för jag vill verkligen se honom! Eller så smugglar jag in Sonja på mitt jobb, så vi kan åka på en gång efteråt. Suck. Jag som verkligen vill se honom. Och Hanna, Lina och Sandy ska titta. Men jag vet inte hur jag ska få stall, jobb och koncert att gå ihop. Kanske om jag går upp klockan fem...

Seg dag

Hittills har jag inte gjort något spännande. Enda planen idag är att jag ska möta Elin vid tågstationen, och stallet, i övrigt är dagen fri. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, känns ganska skönt att veta att jag kan göra lite vad jag vill, vill jag sitta hemma och stirra in i väggen kan jag göra det. Nu överdriver jag lite, men ni förstår poängen.

Men jag måste erkänna att det känns ganska konstigt att kunna göra ingenting. Jag som är van vid att vara tvungen att planera tiden för när man ska göra läxor, och att alltid ha ett prov eller en inlämningsuppgift hängandes över en, är plötsligt fri. Det är en oerhört konstig känsla. I början av lovet hade jag panik, nu har man vant sig men det känns fortfarande konstigt.

Nu ska jag ta en långpromenad med hunden, det har jag lovat pappa att jag ska göra. Sen får vi se vad jag hittar på, mer CSI kanske :) Haha.

Hotel California

She got a lot of pretty, pretty boys that she calls friends
How they dance in the court yard, sweet summer sweat
Some dance to remember, some dance to forget

Dagens låt, helt klart :)

Jag ser tydligen intressant ut

Tja, dagen idag (eller igår, hur man nu väljer att se på det) blev väl lite mer spännande. Kände att jag inte skulle lägga in det i förra inlägget, det skulle bli för mycket på en gång.


Idag har jag jobbat, när jag träffade chefen igår så sa hon att det antagligen skulle bli en del idag så då lovade jag att hjälpa henne. Och jag tror att vi fick ut en 16 apparater eller så, jag lämnade ut 11 stycken och det var enbart i k-huset.

Eftersom jobbet inte är så spännande i sig, så kan jag berätta om en lite mer spännande sak som hände idag.

Jag vet inte vad det är med mig och att bli raggad av typ 40-åringar på jobbet. Det hände en gång för några veckor sen, och det hände återigen idag. När jag höll på att koppla in TV till en patient som inte var där, kom det en sjuksköterska (en man faktiskt, säger man sjukskötare då?) och sa att patienten inte var där. Nähä, det hade jag inte märkt. Tydligen var patienten på operation. Och redan där började det konstiga, han ville ta i hand. Som tv-värd är vi längst ner i hierarken på sjukhuset, det är väldigt sällan som någon av personalen vill ha något med oss att göra. Visst, de är trevliga och så när man pratar med dem, men ja. Iaf, jag blev ganska osäker eftersom ingen brukar göra så, och han frågade mig om jag var rädd. Nej svarade jag och tog i hand ordentligt. Sen frågade han ut mig lite om mitt jobb och så, om jag skulle jobba i sommar. Sen när jag skulle gå frågade han vad jag hette, och jag svarade Matilda. När jag frågade vad han hette sa han det, och kom och visade sin personalbricka. Sen sa han något om att jag såg intressant ut, interesting. Han sa det på engelska, för att jag inte skulle missförstå honom och tro att han sa att jag såg intresserad ut av honom, han flummade runt lite kring det. Sen frågade han hur gammal jag var, när jag svarade 16 (kände inte för att upplysa honom om att jag fyller 17 snart) så tog han ihop händerna och bockade som för att be om ursäkt och gick. Jag gick ut till hissen och ställde in apparaterna, och han kom efter och frågade om jag tagit illa upp. Inte alls, svarade jag. Han sa något om att han blivit så förvånad över att jag var så ung, han trodde att jag var 20 något. Han bad mig gissa hur gammal han var (och han var invandrare från Afrika något, jag ser ju inte ålder på dem) så jag gissade på 30 något. Han tyckte jag var snäll, och sa att han snart var 50 (wtf?!) men sen verkade det som att han skojade. Han sa att om jag varit äldre skulle han bjudit mig på något (hörde inte vad han sa, men ni kan ju gissa själva) och att han kanske skulle göra det iaf, om några år. Jösses. För all del, han kan väl få göra det om han vill, men var inte så säker på att jag säger ja.


Sen så har väl inte så mycket mer spännande hänt. Träffade Ida och Malin, det var skoj. Det var jättelängesen jag såg dem, Ida tyckte till och med jag blivit lång :D Haha.


Nu ska jag titta på CSI :D Dessvärre har jag ju sett alla Las Vegas avsnitt som jag har, men jag har några Miami avsnitt också. Men Miami är inte lika bra som Las Vegas tycker jag, inte på långa vägar. Men man får ta vad man har, får väl se till att köpa Las Vegas säsong 6 snart så jag får mer av det :D


Vi hörs mer imorgon/idag, om jag får sno min brors dator något mer. Min dator ju ond, och hatar mig.


Sommarlov för ungdomar = jobb

När jag var i stallet igår så pratade jag lite med Carin, som är ridlärare och ägare till Classe 2, och kom fram till en sak. Alla vuxna längtar till semestern och vill ta det lugnt och resa, men vad vill alla ungdomar? Jobba. Det är lite sjukt egentligen, med tanke på hur mycket jobb vi lägger ner på att sköta skolan, klara av alla läxor och plugga till proven, då tycker man att vi borde varva ner under sommaren. Men icke sa nicke, då söker vi jobb istället och fortsätter att gå upp tidigt och vara jättetrötta på eftermiddagarna. Å andra sidan så har vi ju 9-11 veckors sommarlov, så man kan ju förstå också om man vill ha något att göra under en del av veckorna. Och eftersom vi inte får pengar under sommaren heller. It's a hard life.

Igår var något av en kaosdag för mig. Klockan halv två ringde min chef och frågade mig var nycklarna var. Shit! I lördags när jag jobbade så höll jag på till sju, och informationen där vi lämnar nycklarna stänger klockan sex. Men jag hade lovat att åka till sjukhuset och lämna tillbaka nycklarna på söndagen eller måndagen, något som jag helt klart hade glömt bort. Så det blev att slänga sig på bussen till Tumba för att möta upp henne där och lämna nycklarna.
På bussen träffade jag Henrik, en filur som jag inte träffat på länge. Kände inte igen honom till en början, han hade snaggat sig och hade sina solglasögon på sig. Han försökte övertala mig att åka till Stockholm med honom, men jag hade ingen lust eftersom jag hade åkt i mina slapparkläder, men han brydde sig inte. Men jag lyckades övertala honom att inte åka in till stan. Istället åkte han med mig tillbaka till Salem och åkte till stan från Rönninge istället (konstig prick det där).

Senare så gick jag, Sonja och Henke ner till Rönninge, jag och Sonja köpte en pizza och en kebab och så satte vi oss och hade picknick vid sjön därnere. Det var supermys :) Både min och Henkes hund var med, men Ville, Henkes vovve, hade badplaner så han hoppade i vattnet. Vad han inte räknat med var att han satt ju fast i kopplet som var snurrat runt en staketpinne, så vi fick lite panik och var oroade över att han skulle drunkna. Men vi lyckades få loss honom från kopplet som tur var. Sen visade Ville prov på hur osmarta labradorer är, och simmade runt under bryggan för att få tag på stranden. Men Sonja hjälpte upp honom, så slutet gott allting gott :)

Sen var det stress hem för min del, för jag skulle åka till stallet till terminens sista måndagslektion. Vi hade hoppning, och det gick inte alls bra för mig. Inte för att något spännande hände, men min ridlärare anser att jag har helt fel hoppteknik, och ville att jag skulle sluta säga till honom när Classe ska hoppa men att jag ska säga till honom att byta galopp över hindret. Och jag är en allt eller inget människa, jag kan inte göra hälften, så det gick inget bra. Malin, vill du hjälpa mig i sommar? :) Ingrid, som jag åker med till och från stallet, tyckte att jag ska ta upp den diskussionen med Anne, men jag är dålig på att stå på mig mot henne. Vi får se hur det slutar, för jag ser verkligen ingen anledning till varför min hoppteknik inte är bra när det gäller min häst.

Oj, vad långt dt här blev. Bör nog sluta nu innan jag drar iväg ännu mer. Adíos!

Sommarstek

Till och med jag har legat ute i solen och stekt de senaste dagarna, trots att jag är solandets motståndare 1. Inte för att jag har något emot solandet i sig utanför att jag blir så rastlös, jag klarar inte av att bara ligga ner och svettas. Men tro inte för mycket om mig nu, jag låg ute i en halvtimme första dagen på lovet och igår satt jag på altanen och läste, det var därför jag fick sol då.

Jag har börjat läsa på en jättebra bok, Kushiel's Dart, av Jacqueline Carey. Vad den handlar om är lite komplicerat eftersom det händer jättemycket (första boken är på över 900 sidor). Men den är klart läsvärd, även om man får stå ut med att den är lite porrig då och då. Mer info
här. Men just nu är det lite jobbigt, för hon ska fly och jag avskyr sådana delar för man vågar knappt läsa ifall något går snett. Men jag får väl bita i det sura äpplet och göra det. Jag kan göra som jag brukar göra, och läsa ett kapitel i förväg för att se hur det går, men jag vill inte spoila så mycket. Ah, vi får se.

Igår var jag och badade för första gången i år med Johanna :) Det var kul, även om det blev ganska sent. Från början var det tänkt att Catarina skulle med, men det blev inte så för hon hade någon klassåterträff som hon skulle gå på. Men till helgen kommer Camilla hem, och då ska vi fyra fira att det är sommarlov :) Vi får se vad vi hittar på, åka in till stan och fika kanske. Det blir nog skoj i vilket fall som helst, vi brukar kunna ha kul ihop.

Och en skum sak innan jag går, jag har börjat tappa jättemycket i vikt. Inte för att jag inte vill, tvärtom, men jag ser ingen orsak till varför. Jag äter inte direkt speciellt nyttigt, jag tränar inte så mycket... Det är skumt. Men jag är glad ändå :)

Nu ska jag ut och njuta av vädret och se hur det gfår för Phédré att fly. Hörs sen!


Jösses

Sista två veckorna har varit lite kaotiska. Jag har inte haft tid att blogga, dessutom så har jag lämnat tillbaka min skoldator och min vanliga dator är helt cp och hatar mig så det har inte gått. Och ja, min dator hatar mig, säg inte att saker inte kan ha känslor. Om jag sitter vid den, så stänger den först av min musik med hälsningen "vi beklagar" (så fan heller!). Sen så får den för sig att den ska gå till power saving mode, och stänger av sig, även om jag sitter och håller på med något. Det finns fler fel som jag skulle kunna ta upp när det gäller den, men jag orkar inte just nu.


Idag så har jag tagit det lugnt, det är ju första dagen på sommarlovet :D Först låg jag hemma och stekte i solen och började läsa på en ny bok, sen så åkte jag och pappa till stallet. där så duschade vi Classe och schamponerade honom, men han var måttligt road av det. Men nu är han inte längre apelgrå av allt damm, utan han är kopparbrun. Hgan är verkligen fin :)

Efter stallet åkte vi hem, bytte om och stack ut och körde motorcykel. Först till parkeringen på alfa laval, sen så åkte vi till Stuvsta, Segeltorp, Vårby Gård, Fittja, Vällinge osv. Det var ganska mysigt :) Vi var ute i kanske två timmar, men det var så himla skönt. Fick även prova på att köra Belugan, pappas "motorcykel" och jag tycker inte om den. Alls. Den är seg, svarar konstigt, känns vinglig... Nej tack, jag kör hellre Yber :) Idag var också första gången jag körde på E4n, den du ;) Det var lite läskigt, men kul. Pappa är ju omognast av alla, han skulle rejsa med mig där. Haha, han är lite gullig ibland. Vi körde i ca 90 km/h som fortast, och det känns. Men det är ju så kul :)

Nu ska jag sova eller något, vi hörs :) Eftersom det är sommarlov så borde jag hinna med bloggen bättre nu.

Puss och kram!