Livet är fullt av ironier

Jag har inte uppdaterat på ett tag. Sportlov kom, och jag är fortfarande lika kvällstrött. I princip kan man säga att jag har jobbat, gått på midnattsöppet av bokrean och blev i samband med det utfrågad av polisen, pluggat matte med morfar och filmkväll hos Katta. Om det här hade varit en vanlig dag så skulle jag skrivit om hur jag igår hade en jättebra dag. Jag skulle vilja skriva om hur kul jag hade med tjejerna i stan, om damen på tåget som skrattade åt Melina när vi grälade om vart längst bak i första vagnen finns någonstans, och hur hennes leende försvann när Melina började berätta om sin fredagkväll på krogen. Jag skulle vilja berätta om tjockismig och tjockismelina som vi utnämnde oss till på Sawadee. Jag skulle vilja berätta om hur jag sen gick till sjukgymnasten, och fick en massa ström i benet, och hur det kändes.

Men jag orkar inte. För allt, allt, har förändrats sen igår. Plötsligt så har jag blivit repet i en dragkamp, plötsligt så vill jag bara gråta hela tiden. Men jag kan inte, jag vill inte. Vill inte ha några känslor. Blir så arg när alla skämtar om det, hur bra vi kommer få det, hur bra det kommer bli. Jag vill inte, jag vill inte!! Lämna mig ifred, jag orkar inte. Och det värsta är, det finns i princip ingen som kan hjälpa. Det är i sådana här stunder man inser hur otroligt ensam man är, och att man kanske behöver söka tröst hos någon man annars inte skulle gjort det hos.

Så som ni märker, livet är inte bra just nu. När ska jag få tid att andas?

Fredagskväll med Sonja

Nu ska vi se om det blir ett något längre inlägg än de senaste som kommit :)

Igår så blev det äntligen sportlov :) Och dagen började bra, jag vaknade i tid, hann med otäcka bussen som ALLTID kommer för tidigt och det fanns risgrynsgröt på frukosten i skolan. Vad jag hade längtat efter att få äta det!
Sen hade vi ingen idrott, så jag kunde åka tidigare till jobbet. Jag hade hoppats att vi inte skulle ha någon idrott eftersom annars skulle jag varit på jobbet vid tre, men nu var jag där ett.

Jobbet flöt på bra och 4 timmar och 340 kr rikare åkte jag hem. På stationen mötte jag Sonja som planerat :) Vi gick och köpte varsin Ben&Jerry, bara för att se vad det är alla pratar om, sen åkte vi till mig och försökte fixa film. Vi hade nämligen bestämt att ha en tjejkväll av någon sort, så det var bastu och film på gång. Vi bestämde oss för att se några Dawson's Creek avsnitt, och PS I love you, bara för att kunna äta glass och säga att vi tröstäter.

Vi sätter på PS I love you först, och 20 minuter in i filmen sitter jag och gråter. Efter ungefär halva frågar jag Sonja "Vems ide var det att vi skulle se den här?" Sonja svarade att det var min idé, och okej, lite kanske det var det :P Jag grät inte lika mycket som jag gjorde första gången, men jag grät fortfarande mycket, så Sonja höll om mig stora delar av filmen, sötan <3 Det roligaste var i scenen när de är ute och går på Irland tror jag det var, så började båda snyfta samtidigt. Då skrattade vi till samtidigt också. Snacka om att vara i synk :)


Efter filmen så gick jag på toa. När jag kommer tillbaka efter att ha lugnat ner mig något så kommer jag tillbaka för att se Sonja sitta och gråta till "the making of" som fanns med på cd:n. Hon är för söt :) Så vi satt där ett tag och tyckte dt var sorgligt. Sen kollade vi på ett avsnitt Dawson's Creek, och sen konstaterade vi att båda var trötta. Så vi låg och pratade i ca två timmar i hennes skinnsoffa. Jättemysigt, men jättevarmt. Sen vid halv två pratade jag med mamma, som skulle sova kvar på söder hos en arbetskompis till henne. Jag hjälpte Sonja plocka undan, sen gick jag hem och somnade som en stock. Mamma ringde mig vid halv tre, och tydligen hade jag svarat och pratat med henne, men jag har inget minne av det. Lustigt vad man kan göra i sömnen :)


Idag ska jag jobba, sen ska mamma och jag hitta på något och mysa. Vi får se vad det blir :)


Nu ska jag gå och duscha, vi hörs sen!


Prioriteringar

Jag har matteprov imorgon. Jag fattar ingenting av den. Jag kan antingen plugga eller gå och lägga mig. Sängen ser vääldigt inbjudande ut, visst kan man gå och lägga sig halv tio?

Dumpa honom!

Det är bara 24 dagar kvar tills premiären av Dumpa honom! Jag längtar något oerhört. Det dumma är att den redan har haft premiär i USA. Tycker Sverige borde hänga med lite mer på premiärer.
Det är bara en sak jag oroar mig för, och det är att jag ska få skyhöga förväntningar på filmen nu, som den sen inte lever upp till. Nåja, den som lever får se.

Beth: I just need you to stop being nice to me unless you're going to marry me.

Kort presentation om mig

Hej! Jag heter Matilda. Jag har webbdesign och är jättetrött. Så jag sitter och garvar, asgarvar, åt diverse filmcitat på filmer som går på bio eller som ska komma. Typ:

Hermione Granger: [snaps her fingers] Hey, she's only interested in you because she thinks you're the Chosen One.
Harry Potter: But I am the Chosen One.

Denise, min kära kamrat som sitter bredvid mig, ler och säger att det är okej att jag är knäpp, eftersom jag är trött. Nu slutar vi tack och lov, härnäst är det idrott så då kan jag göra av med lite överskottenergi.

Au revoir!


Genom vått och torrt

Vad händer om du tar ett tjejgäng och låter de umgås med varandra varje dag?
De börjar samordna sina liv, så att allas dramatik händer samtidigt. Suck.

Melina, Bea, Matilda, Denise, tillsammans klarar vi allt!

Bakgrunder

Nu måste någon rädda mig, jag sitter och gör en massa knäppa bakgrundsbilder på datorn. Typ den här, vet ni hur otroligt knasigt det ser ut?



Tisdagsplaner

Jag är trött. Och jag ser ingen anledning till det, sov ju ändå 7½ timmar inatt. Aja.

Idag har vi bara en lektion, webbdesign. Sen ska jag och Denise hänga i skolan i typ en timme, sen åker vi tillsammans med Bea och  Melina till södertälje. Melina ska tatuera sig och Bea ska göra hål i naveln. Sen så ska vi kanske fika, och sen fyller min morfar år, så vi ska fira honom.

Nu ska jag jobba, vi hörs sen!

Ge fan i mig och ta hand om era egna liv!

Ibland blir jag bara så jävla less på er. Sluta tala om för mig hur jag ska leva mitt liv, sluta säg att jag ska göra si eller göra så, sluta säg att jag ska släppa det eller bearbeta det. Vill ni ha någon som gör som ni vill, skaffa en hund. Hade ni levt mitt liv skulle ni blivit precis likadana. Alla gör utifrån sina egna förutsättningar, eller? Testa en dag, en vecka, en månad, i mina skor, och säg sen hur jag ska leva mitt liv, eftersom jag uppenbarligen gör så fel!

Miss ordningssam

Det här är helt sjukt. I ena stunden sitter jag och fixar med armen på en av människorna på min tavla, i nästa så skriver jag en rad till Daniel och Linnéa på msn. Sen vänder jag mig tillbaka till min tavla för att fortsätta. Ett problem bara. Min penna är borta. Hur det gick till har jag ingen aning om, jag hade den ju nyss! Så nu har jag ingen aning om hur jag ska göra för att kunna fortsätta. Får väl försöka hitta den snart.

Äntligen helg och måleri

Äntligen helg! Kom nyss hem från skolan, hade bara tre lektioner idag. Det som var irriterande var att de var utspridda, så jag hade först hål en timme och sen två timmar till. På den första håltimmen försökte jag förbereda min redovisning, den andra så tvingade Tobbe med mig till Huddinge centrum för att han skulle till banken.

Jag hade lite kul på idrotten åt att det var så få som kom. Om vi säger så här, minst fem i min klass kom till skolan idag men gick inte på några lektioner. Woot?

Jag och Ludmila fixade IF-kortet, så vi kan gå och simma onsdagar och torsdagar. (Denise, vi får gå dit med dig på måndag så du kan köpa ett.) Ludmila suckade, och sa att nu MÅSTE hon ju göra det, haha :) Tomas, vår gympalärare sa åt mig att se till att vi kom iväg och simmade nu. Haha, all makt åt mig!


Hemma sen blev det alldeles för mycket drama för min del, så jag satte mig ner och målade istället (ja, jag vet att många anser att det inte händer så mycket i mitt liv, men jag berättar inte om det. Har fått allt svårare att öppna mig under åren). Måste säga att jag blev väldigt nöjd, även om det bara är skissen än så länge. Det är lite krångligt med detaljerna, eftersom jag får göra väldigt mycket utifrån minne och hur jag tror det ska vara, men i slutändan tror jag det blir bra. Det kommer inte vara något mästerverk, men den kommer vara av mig, och det syns på något sätt när det är jag som har målat något. Däremot funderar jag på att lära mig att bli bättre på att måla med blyerts, jag är inte tillräckligt duktig för skuggor med färg än.
Iaf, jag har kommit fram till att måla är ett väldigt effektivt sätt för mig att tappa koll på tiden´, känslor och omgivningen. Så nu ska jag återgå till min lilla värld.


Badkar är eftertraktade

Matilda | Jag är en vampyr | säger:

har en date med badkaret sen

Hannes säger:

det har ju jag med.. sluta sno mina dejter

Bara för att vi är knäppa :)


Let the Distance Keep us Together

Idag på väg hem från bussen kom låten Let the Distance Keep us Together upp på min mp3. Och jag insåg en sak då. Jag är inte längre panikslagen vid tanken på att bli äldre. Fram tills nu så har jag haft nästan ångest att bli äldre, eftersom jag har ingen direkt plan på vad jag ska göra sen efter gymnasiet. Visst har jag precis som alla andra pratat lite löst om att åka och resa, eller jobba ett år för att sedan ta upp studierna igen. Men vad ska jag jobba som? Vart ska jag åka? Vad ska jag plugga? Vart? De frågorna har skrämt mig något extremt. Antagligen för att de hör ihop med den stora frågan: Vad vill jag göra med mitt liv?

Men när jag hörde låten så insåg jag att jag är inte orolig längre. De sista veckorna har jag utformat någorlunda av en plan för mina kommande fem år. Jag är ju trots allt bara 17 år, jag behöver inte ha hela livet utplanerat redan. Det är klart att jag vet vad jag vill jobba med, allra helst, hur jag vill bo osv. Men det är önsketänkande. Vart jag kommer hamna vet man aldrig, men det är ingen idé att stressa upp sig över det. Det som händer, händer, och det är ingen idé att oroa sig för det i förväg.


Prov och lookalikes

Bara för att ge mig själv lite beröm, jag har varit riktigt duktig på sista tiden. JAg har gått och lagt mig vid halv tolv, så jag har sovit nästan åtta timmar varje natt. Resultet har blivit att jag inte somnar hela tiden i skolan. :) Tummen upp för mig!

Igår hade vi geografiprov, vet inte riktigt hur det gick. Jag hoppas det gick bra, men eftersom min helg var fullt upp hann jag inte plugga något, och provet var på 50 sidor. Fattar inte varför hon inte bara delade upp det, det hade varit bättre. Hon tänker göra samma sak till vårat naturkunskapsprov, funderar på att prata med henne så det inte blir så.

Idag så hände inte speciellt mycket spännande i skolan. När jag kom till stationen och Denise inte var där, så ringde jag henne. Det enda var att jag hade glömt att hon hade lektion på morgonen, pinsamt :P Förlåt Nisen!
Bea och Melina hade lookalike dag idag också, bara för att båda råkar ha likadana tröjor :P De är för roliga.

Nu ska jag hitta på något annat skojs tror jag. Vi hörs!


Konsertlycka

Helgen var fullt upp, men det var kul. Sanna sov över på fredagen, jobbade och filmkväll med Sonja på lördagen, stalltjänst och Markus Krunegård på söndagen, för att sen sova över hemma hos Hanna och Henrik.

Och konserten var BÄST! Det var över ett år sedan jag var på konsert, och det jag märkte hur jag hade saknat det. Hanna hade varit orolig att det skulle bara vara 14-åriga fjortisar på konserten, men det var en hel del "äldre" också. Markus var jättebra live, jag hade inte lyssnat speciellt mycket på honom innan konserten men blev fullständigt kär i hans musik där. Hanna är en raring och gav mig hans skiva sen, så gissa vad som spelas i högtalarna hemma hos mig just nu?

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp
Jag har vart kär men där jag är finns inget hjärta att ge bort
Jag saknar ord. Jag saknar tankar dom jag har är gamla
Användna på mörka platser som jag hellre glömmer än har kvar
Vi skulle setts i London men du hade busat bort ditt vett
På tiotusen meters höjd spydde jag på en toalett
Nåt slags rekord är satt i att fly så långt bort från sig själv man kan
Härlig bloody Mary blev förfärlig när allt tog slut i den krasch
Där jag gick sönder o gav bort mig själv till andra bit för bit
När jag var klar fans inget kvar. Jag vände inåt o kom ut
Som nånting nytt nåt ljust jag hade velat visa upp för dig
Men du var färdig klar o vidare sa "tack men nej"

Det här var åren när jag sa JA till allt utan förbehåll
Det ledde bara till problem som var långt bortom min kontroll
Linjen är tunn o alltid nära till allt som är grönt o grant
Rim o reson. Bot o bättring. Ge mig en chans till jag kan
I sena nätter efter fester tänker efter vad är sant
Klumpig ful o fumlig slog mig matt för att jag inte fatta att
Jag aldrig kommer att förstå nånting livet bara blir
Det skrämde andan ur mig sen gömde jag mig i ytterfil
Din nya kille är smart o pratar fort med svåra ord om allt han gjort
Jag muckar gräl med allt det där jag också vill men inte törs
Först efteråt blir saker klara varför ska det vara så
Om några år kan vi springa på varandra o säga så illa kan det gå